Skip to main content
search
VijestiSvijet

La Spezia – Potpisan ugovor za novo pristanište za krstarenja

AAA

Izvor fotografije: Sarah2 / Shutterstock.com

Nedavno je u sjedištu Port System Authority La Spezia-e potpisan ugovor za izgradnju novog pristaništa za krstarenja. Dokument su potpisali predsjednik Port System Authority-ja Istočnog Ligurskog mora, Mario Sommariva i Davide Adreani, kao predstavnik konzorcijuma koji je dobio tender, koji čine Fincosit Srl, Rcm Costruzioni Srl i Agnese Costruzioni Srl.

Vrijednost projekta iznosi 47,8 miliona eura, plus 542.461,80 eura za troškove sigurnosti. Ugovor je sufinansiran iz fonda PNRR-a, a radovi će trajati oko dvije godine. “Posao je od suštinskog značaja za poboljšanje ponude krstarenja i uključen je u sveobuhvatni projekat rekonstrukcije i konverzije obale.” – objašnjavaju iz Port System Authority-ja.

Planirana je nova otvorena struktura, sa multifunkcionalnim trgom, koji će služiti kao hub za razmjenu između broda i kopna; trg će u početku služiti za iskrcavanje, a kasnije postati osnova za veći dio nove pomorske stanice. Pristanište za krstarenja pokrivaće površinu od 16.900 kvadratnih metara i uključuje dva pristaništa dužine 393 i 339 metara za pristajanje dva kruzera. Predsjednik Sommariva opisuje to kao “ključni rad za razvoj krstarenja i koji će pokrenuti cjelokupni razvoj luke prema Planu regulacije: Pristanište za krstarenja, Novi Terminal Ravano, proširenje Terminala Gulf-a, novi Waterfront u Calata Paita i završetak radova na željeznici i novoj buffer zoni.”

Izvor: The Medi Telegraph

Podijeli vijest:

Leave a Reply