Skip to main content
search
VijestiCrna GoraSport

Lahor uhvatio dobar vjetar u Herceg Novom

AAA

Izvor fotografije: Shutterstock.com

Sjajni rezultati za tim Jedriličarskog kluba (JK) Lahor na Kupu jedriličara sa Škvera i Kupu Crne Gore tokom posljednja dva vikenda u Herceg Novom, saopštili su iz kotorskog JK.

Kao i svake godine početak juna bio je rezervisan za takmičenja u Herceg Novom, a prvo od njih je Kup jedriličara sa Škvera koji se jedrio 15.-16. juna.

Oba dana jedrenja duvao je oštrijal jačine do 10 čvorova, pa su uspješno odjedrene po tri regate svakog dana.

Lahor je nastupio sa 14 takmičara i takmičarki u klasi Optimist i 4 u klasi ILCA.

U klasi Optimist se očekivalo puno više ali su dječaci podbacili dok je u ženskoj konkurenciji Nika Živković uspjela da zauzme 2. mjesto dok je Tea Radimir bila 3.

“U generalnom plasmanu smo ostali bez odličja”, navode iz Lahora.

U klasi ILCA4 Lahoru su pripale prve tri pozicije “što i nije bio težak posao sa obzirom da je u konkurenciji bilo ukupno četiri broda”.

Aleksa Roganović je završio na prvom, Vanja Strahinja na drugom, a Marin Čižek na trećem mjestu.

U klasi ILCA6 Nina Strahinja nije uspjela da dođe do odličja u konkurenciji protiv četiri člana JK Delfin.

Jedno od najvažnijih jedriličarskih takmičenja u Crnoj Gori održano je narednog vikenda 22.-23. juna na istom regatnom polju “što je, pokazaće se, prijalo našim takmičarima”.

“Uz gostoprimstvo prijatelja iz JK Jugole Grakalić naše ekipe trenirale su tokom cijele sedmice u Herceg Novom pa je to dovelo do puno boljih rezultata na Kupu Crne Gore.”

U petak prvog dana jedrenja usljed toplotnog vala nije bilo vjetra pa je prvo jedrenje počelo u subotu.

Flota od 32 Optimista od čega 14 Lahorovih odjedrila je tri regate a isto je bilo i za flotu od deset brodova ILCA klase u kojoj je bilo šest Lahoraša.

“Nedjelja je donijela slične uslove na moru, oštrijal jačine do 10 čvorova pa su nakon još tri odjedrene trke postignuti i ukupni rezultati”, ističu Kotorani.

Titula osvajača Kupa Crne Gore u klasi Optimist pripala je Ristu Milojeviću iz Herceg Novog dok su mu sa zaostatkom od samo jednog boda društvo na podijumu pravili Lahoraši Damir Đešević sa srebrom i Nikola Matijević sa osvojenom bronzom.

Ista je trojka podijelila odličja u kategoriji do 12 godina starosti.

“U kategoriji djevojčica naša Nika Živković je ovog puta završila na prvom mjestu sa peharom osvajačice Kupa Crne Gore dok je Tea Radimir kao i vikend ranije završila na trećem mjestu.

Srebro je pripalo Valentini Đorđević iz JK Jugole Grakalić.

 U ILCA4 klasi osvajač kupa je naš Aleksa Roganović sa dominantinh pet prvih pozicija u šest trka dok je njegov klupski kolega Marin Čižek osvojio bronzu.

Između njih sa srebrom je završio Vuk Sjekloća iz JK Jugole Grakalić.

Vanja Strahinja je završila na 4. poziciji kao prva djevojka ali bez dovoljno takmičarki da bi bila odlikovana za taj rezultat.

U klasi ILCA6 Nina Strahinja nije imala težak posao da zauzme prvo mjesto u generalnom plasmanu jer je u konkurenciji troje takmičara sa šest prvih mjesta lako stigla do zlata.

Drugi je bio Iv Frolov a treći Luka Ognjanović obojica iz JK Lahor.

Na veliku žalost nedostajao je nastup JK Delfin u ILCA klasama kako bi konkurencija bila jača a borba za medalje interesantnija”, saopšteno je iz jedriličarskog kluba Lahor.

Izvor: Lahor

Podijeli vijest:

Leave a Reply