Skip to main content
search
VijestiSvijetIstaknute Vijesti

Liverpool će biti domaćin ceremonije krštenja kruzera Queen Anne kompanije Cunard

AAA

Izvor fotografije: Carnival Australia image library

Liverpool će biti domaćin ceremonije krštenja najnovijeg kruzera kompanije Cunard, Queen Anne, saopšteno je iz ove kompanije.

Događaj će se održati na obali rijeke Mersey u Liverpool-u 3. juna ove godine. Sam čin krštenja je samo dio ceremonije promocije novog broda, koja će trajati dvije nedjelje, a u toku koje će ovaj brod u skladu sa tradicijom Cunard-a premijerno oploviti oko Britanskih ostrva. Tom prilikom Queen Anne će biti domaćin biranoj klijenteli na svom prvom putovanju.

Kako bi sve proteklo na najvišem nivou i u skladu sa renomeom ove kompanije, pobrinuće se domaćini ceremonije, muzičar iz benda Busted Matt Willis, i njegova supruga, TV voditeljka Emma.

Katie McAlister, predsjednica kompanije Cunard najavljujući ovaj događaj, izjavila je: “Cunard ima nevjerovatnu vezu sa Liverpool-om. To je grad gdje je naš osnivač, Sir Samuel Cunard, započeo svoju transatlantsku liniju 1840. godine“. McAlister konstatuje i da ne postoji bolje mjesto na svijetu od ovog engleskog grada za krštenje novog Cunrad-ovog broda.

„Queen Anne je brod koji u potpunosti prati filozofiju našeg brenda, a biće prepun zadivljujućih sadržaja, koji će naše vrijednosti luksuza, sofisticiranosti i glamura podići na još veći nivo. Liverpool je poznat širom svijeta kao dom Cunard-ove flote i svi smo veoma uzbuđeni što će naš grad uskoro vidjeti naš novi brod u punom svom sjaju.”

Queen Anne će zaploviti na ekskluzivnom promotivnom 14-dnevnom krstarenju 24. maja, a prvo odredište će mu biti Edinburgh, pa zatim Invergordon, Greenock, Belfast, te na kraju Liverpool, gdje će biti obavljena zvanična ceremonija krštenja. U večernjim satima toga dana brod će nastaviti ka Cobh-u, a zatim se vratiti u Southampton.

Ceremonija će putem brojnih TV i Internet servisa biti emitovana uživo širom svijeta.

Izvor: Cruise Industry News

Podijeli vijest:

Leave a Reply