Skip to main content
search
VijestiSvijet

Lučka uprava NY i NJ započinje radove na projektu koridora vrijednog 220 miliona dolara

AAA

Izvor fotografije: Mariusz Bugno / Shutterstock.com

Lučka uprava New York-a i New Jersey-a objavila je početak glavnih radova na projektu poboljšanja koridora Port Street vrijednog 220 miliona dolara, koji ima za cilj redizajniranje i rekonstrukciju sjevernog ulaza u Port Newark na ulicama Port i Corbin.

Raskrsnica služi kao važna veza sa autoputem New Jersey Turnpike i Interstate 78 i pruža pristup jednom od pomorskih objekata luke.

Lučka uprava New York-a i New Jersey-a vjeruje da će redizajn uključivati efikasniju konfiguraciju puta sa širim radijusom skretanja, što će omogućiti sigurnije kamionske operacije do i iz kompleksa Port Newark.

Poboljšanja će dodatno omogućiti vozačima kamiona uštedu vremena dok se kreću kroz kompleks, povećavajući efikasnost i pouzdanost širom lanca snabdijevanja, kao i smanjenje emisija ugljen-dioksida svake godine.

Projekat je dobio grant od 44 miliona dolara od Ministarstva saobraćaja SAD-a kroz program Infrastruktura za obnovu Amerike (INFRA) u julu 2021.

Projekat poboljšanja koridora Port Street usklađen je sa ciljevima Lučke uprave da održava i ažurira pomorski kompleks i ostaje na putu za tražnju robe predviđenu u M Port Master Plan 2050.

Sveobuhvatni plan kapitalnih poboljšanja usmjerava rast i razvoj u pomorskom kompleksu, dok se priprema za rukovanje sa predviđenim udvostručenjem ili utrostručenjem količine robe do 2050. godine.

Izvor: Container News

Podijeli vijest:

Leave a Reply