Skip to main content
search
VijestiCrna Gora

Luka Bar: Za feribot “Mia” vez na Gatu V

AAA

Izvor fotografije: Shutterstock.com

Feribot “Mia” italijanske kompanije Adria Ferries koji će od trećeg jula držati pomorsku liniju Ankona-Bar u Luci Bar biće na vezu na Gatu V, koji je i namijenjen za promet putnika, saznaje Feral BAR.

U javnosti je proteklih dana bilo nedoumica gdje će pristajati “Mia” u Baru, s obzirom na njenu dužinu-oko 200 metara.

Dobro upućeni izvori Feral BAR koji su insistirali na anonimnosti, navode da je do rješenja došlo u “odličnoj koordinaciji više državnih preduzeća i ustanova”

Italijanski feribot pristajaće krmom na Gat V, i biće vezan “u četvorovez”.

Već nekoliko sedmica čelni ljudi iz Lučke kapetanije Bar, UPSUL-a, AD Luka Bar, Granične policije, uz aktivno učešće profesionalaca koji su vršili “manovre” u lučkom akvatorijumu, razmatraju plan da se trajekt sigurno veže na obali Gata V gdje je i putnički terminal.

Imponuje nivo njihove posvećenosti rješavanju ove situacije, svi su dali maksimalan doprinos sa svoje strane da zaživi nova feri linija, tvrde izvori Feral BAR.

Prema istim navodima, zvanična mjerenja dubina u tom dijelu akvatorijuma obavljena su u julu 2023. godine, “biće opet mjerenja, ali, neće biti odstupanja”.

U medijima je provijavala mogućnost prihvata feribota na gatove drugog barskog lučkog operatera, AD Port of Adria, međutim, prema dostupnim podacima, u odnosu na njihove ispostavljene cijene, poslovna ponuda AD Luka Bar bila je “neuporedivo prihvatljivija”.

Finalnu riječ za vez na Gatu V daće predstavnici italijanske strane, čiji se dolazak u Bar očekuje u narednih sedam dana, zaključili su izvori Feral BAR.

Izvor: Feral BAR

Podijeli vijest:

Leave a Reply