Skip to main content
search
VijestiSvijet

Luka Long Beach dobija preko 280 miliona dolara federalnog granta za razvoj željezničkog projekta

AAA

Izvor fotografije: Shutterstock.com

Luka Long Beach (POLB) dobiće značajan federalni grant od 283 miliona dolara za razvoj “America’s Green Gateway”, transformativnog željezničkog projekta.

Ova inicijativa, smještena u Port’s Pier B On-Dock Rail Support Facility, ključna je komponenta šireg projekta vrijednog 1,5 milijardi dolara, usmjerenog na unapređenje mogućnosti željeznice na dokovima.

Ova sredstva, dodijeljena putem Transportation’s Mega Grant Program-a Ministarstva saobraćaja SAD-a, dizajnirana su da olakšaju efikasnije kretanje tereta vozovima.

Osim toga, pristup željeznice na dokovima direktno transportuje kontejnere do i sa morskih terminala vozovima, nudeći čistiju i efikasniju alternativu kamionskom transportu.

Očekuje se da će izgradnja novog objekta početi sljedeće godine, i da će značajno unaprijediti Pier B, udvostručujući njegovu veličinu sa 332 hiljade kvadratnih metara na 692 hiljade kvadratnih metara.

Takođe, planira se da se godišnji kapacitet tereta na željeznici na dokovima utrostruči sa 1,5 miliona TEU na 4,7 miliona TEU.

Projekat će se odvijati u fazama, svaka doprinoseći poboljšanom protoku tereta, sa očekivanim datumom završetka u 2032. godini.

Izvor: Container News

Podijeli vijest:

Leave a Reply