Skip to main content
search
VijestiNautika

Lexus: Luksuzna jahta (LY680) od 5 miliona dolara sa prostorom za 15 gostiju

By 03/04/2024April 4th, 2024Nema komentara
AAA

Izvor fotografije: Lexus

Lexus je učinio stvari moćnijim, bržim i spektakularnijim sa objavom nove LY680 luksuzne jahte. Nasljednik nešto manjeg modela LY650 je dug 68 stopa, može primiti do 15 ljudi i ima šest kreveta.

Sa konceptom „utočišta na otvorenom moru, nudeći prostor u kojem zahtjevni kupci mogu uživati u slobodi i opuštenosti,” ova jahta je bila predmet posebnih prilagođavanja da bi se vizija pretvorila u stvarnost.

Kao inicijalni korak, proširen je flybridge kako bi paluba mogla primiti veći broj gostiju. Renovirani flybridge sada uključuje široki salon opremljen prostorom za roštiljanje, osmišljen za zajedničko uživanje grupa i porodica.

Za one koji teže isključivo opuštanju, proširena platforma za plivanje, povećana za 700mm, pruža idealno mjesto. Iako, Lexus LY680 ne spada u kategoriju superjahti, impresionira kao izvanredna jahta sa značajnom širinom od 19 stopa i dizajnom koji potpisuje renomirani italijanski dizajnerski studio Nuvolari Lenard.

Gosti se mogu opustiti u tri kabine smještene na donjoj palubi, kao i u druženju u osunčanom salonu na glavnoj palubi.

Dizajneri su unijeli element luksuza kroz upotrebu materijala kao što je tamno lakirano drvo. Kupci zainteresovani za Lexus LY680 moraće izdvojiti približno 5,1 milion dolara za ovu jahtu koju pokreće par 12,8-litarskih turbo Volvo D13 motora, svaki jačine 1,350 konjskih snaga, povezanih na IPS pogone.

Lexus obavještava da se narudžbe prihvataju isključivo u Japanu, preko prodajnih predstavništava Toyota Marine, s očekivanjima da će prva plovila biti isporučena u 2026. godini.

Izvor: luxurylaunches.com

Podijeli vijest:

Leave a Reply