Skip to main content
search
VijestiSvijet

Maersk pokreće RoRo kontejnerski servis između Tunisa i Italije

AAA

Izvor fotografije: Maersk press

Maersk najavljuje pokretanje jedinstvene nove usluge, RoRo transporta kontejnera nedjeljno iz Tunisa, dok radi na izgradnji svoje ponude kao integrisana logistička kompanija. Usluga se nudi kao alternativa kompanijskoj dovodnoj usluzi iz Tangier-a kao brža alternativa za pošiljaoce.

Nova usluga je pokrenuta sredinom novembra u saradnji sa italijanskom kompanijom Groupo Grendi, koja ima logističku uslugu za Tunis, a takođe pruža operacije u luci Cagliari na italijanskom ostrvu Sardinija. Usluga pozicionira Cagliari kao logistički centar za efikasno opsluživanje rastućeg, ali još uvijek složenog tržišta za operativni menadžment u Sjevernoj Africi, kaže Grendi.

Registrovan u Italiji, brod je jedno od jedinstvenih plovila u službi za Maersk. Maersk ovaj brod koristi samo za transport kontejnera. Međutim, ističe da novo transportno rješenje povezuje rastuće tržište Tunisa sa njegovim glavnim linijskim uslugama za i iz Evrope, Bliskog istoka i Azije.

„Naša nova ponuda značajno smanjuje vrijeme tranzita do i iz Tunisa, a istovremeno dodaje pouzdanost i efikasnost lancima snabdijevanja naših kupaca na ovom važnom tržištu.“, kaže Ruben Moratinos, šef prodaje u Maersk-u.

Izvor: The Maritime Executive

Podijeli vijest:

Leave a Reply