Skip to main content
search
VijestiNautikaIstaknute Vijesti

Majstori jedrilica u Nautor Swan-u porinuli svoj prvi hibridni model

AAA

Izvor fotografije: Heikki Wichmann / Shutterstock.com

Nautor Swan, koji je izgradio više od 2.350 jedrilica tokom proteklih pet decenija, upravo je isporučio svoj prvi hibridni brod. Swan 88, koji je napustio Dom Swan-a u Pietarsaari-ju 22. aprila, dijeli isti dizajnerski DNK kao ostali članovi flote, ali uključuje inovacije koje nikada prije nisu viđene kod njenih prethodnika.

“Swan 88 predstavlja važnu prekretnicu za proizvodnju brodogradilišta,” izjavio je izvršni direktor Nautor Group-e, Giovanni Pomati. “To je prva jahta sa hibridnim pogonom, koja je rezultat stalne saradnje sa Torqeedom i doprinijela je istraživanju i razvoju istih karakteristika preko cijelog asortimana, ne samo na maxi jahtama.” Swan 88 je ulazni model u Nautor-ovoj seriji od šest Maxi jahti. Novopokrenuta jahta od 87 stopa, nazvana Dream Catcher, odiše prepoznatljivom elegantnom estetikom Nautora, sa pomorskom arhitekturom dugogodišnjeg saradnika, German Frers-a, eksterijerom koji su oblikovali Micheletti + Partners, i enterijerima koje je dizajnirala Misa Poggi. Nova zelena tehnologija izdvaja je od ostalih Swan jahti.

“Ovaj važan novi model predstavlja suštinu Swan-a, DNK koji već 58 godina čini naše brodove prepoznatljivim širom svijeta, i veoma smo ponosni na to,” dodaje Pomati.

Dream Catcher će debitovati na Festivalu jahtinga u Cannes-u (od 10. do 15. septembra) i na Monaco Yacht Show-u (od 25. do 28. septembra).

Izvor: Robb Report

Podijeli vijest:

Leave a Reply