Skip to main content
search
VijestiZabava

Maker’s Mark i Keeneland pokreću novu desetogodišnju seriju boca kentaki burbona

AAA

Izvor fotografije: Dmitry Melnikov / Shutterstock.com

Burbon Maker’s Mark u saradnji sa Keeneland-om pokreće novu seriju boca koja će trajati deset godina i odavati počast “Greats of the Gate”, najvećim trkačkim konjima u istoriji. Prva boca u seriji biće ukrašena likom Man o’ War-a, jednog od najlegendarnijih čistokrvnih konja.

Ipak, moraćete biti strpljivi pri čekanju na bocu: neće biti dostupna sve do oktobra, za razliku od prethodnih posebnih izdanja koja su dolazila u aprilu. Ta izdanja su obično bila usklađena sa godišnjom trkom Maker’s Mark Mile, koje se održava 12. aprila tokom proljećnog mitinga, kada se ljubitelji prvo poređaju da kupe boce u prodavnicama alkoholnih pića, a zatim se ponovo poređaju kako bi dobili autograme na bocama na Keeneland hipodromu, od sportskih zvijezda, uključujući džokeje do trenera i igrača Univerziteta Kentucky.

Ali, ove godine neće biti potpisivanja proljećne boce. Prema saopštenju za novinare iz Keeneland-a i Maker’s Mark, boce će se pojaviti na jesen u maloprodajama i koristiće se za podršku različitim neprofitnim organizacijama Bluegrass-a.

Posebna boca će sadržati ilustraciju koju je izradio kentaki umjetnik Tyler Robertson, prikazujući Man o’ War, koji se takmičio od 1919. do 1920. godine, pobijedivši u 20 od 21 trke, uključujući Preakness i Belmont. Postavio je rekorde na sedam staza na različitim distancama i sahranjen je u Kentucky Horse Park-u van Lexington-a. Boca će biti zapečaćena svijetlo žutim voskom i ukrašena crnom svilenom trakom, odražavajući boje Man o’ War-a tokom trkačke karijere.

Izvor: kentucky.com

Podijeli vijest:

Leave a Reply