Skip to main content
search
VijestiNautika

Malaga i ove godine domaćin vodećim ljudima iz svjetske cruise industrije

AAA

Izvor fotografije: Shutterstock.com

U sklopu tradicionalnog Međunarodnog sajma turizma (FITUR) u Malagi i ove godine biće održan događaj pod imenom Seatrade Cruise Med, koji će  predstavljati jednu od najvažnijih manifestacija na globalnom nivou kada je riječ o cruise industriji.

Skup će okupiti vodeće svjetske cruise kompanije, turoperatore i agente, a biće podržan od strane lokalne luke i institucija.

Ovo je inače prvi put da će se događaj ponoviti na istoj lokaciji dvije godine za redom, od kako je počeo da se organizuje. Tako će Malaga, Costa del Sol i Andalucía 11. i 12. septembra ove godine još jednom biti centar svjetske cruise industrije.

“Čast mi je zvanično objaviti povratak Seatrade Cruise Med-a u Malagu. Željela bih da izrazim svoju zahvalnost našim lokalnim partnerima i saradnicima na podršci ovom događaju.” kazala je direktorka ove manifestacije Chiara Giorgi, te dodala da od svog osnivanja u Đenovi 1996. godine ovo tradicionalno okupljanje služi kao mjesto susreta pretstavnika vodećih kompanija iz industrije, te da je kroz godine postojanja postalo prepoznatljivo po mogućnostima za dijalog i umrežavanje profesionalaca iz ovog sektora.

Organizatori ovogodišnjeg Seatrade Cruise Med očekuju preko 2.000 učesnika iz više od 80 zemalja.

Izvor: Med Cruise

Podijeli vijest:

Leave a Reply