Skip to main content
search
VijestiSvijetIstaknute Vijesti

MAN 51/60DF dostigao 10 miliona radnih sati

AAA

Izvor fotografije: MAN Energy Solutions

“MAN Energy Solutions” je objavio da je njihov motor MAN 51/60DF prošao prekretnicu od 10 miliona radnih sati. Kompanija navodi da se, od svog ulaska na tržište, dual fuel motor pokazao izuzetno popularnim sa 310 motora koji su trenutno u upotrebi – povećanje od skoro 100 jedinica od 2022. godine.

Motor 51/60DF, koji može da radi na širok spektar goriva, uključujući prirodni gas, biogas, bio-gorivo, sintetička goriva, destilate i teško lož ulje, nalazi se u portfoliju “MAN Energy Solutions-a” od 2009. godine. Dolazi u različitim snagama klase od 6,3 do 20,7 MW, i servisira ga “MAN PrimeServ”.

Stefan Eefting, direktor “MAN PrimeServ Germany”, rekao je: „Ovo je značajna prekretnica koja svjedoči o karakteru ovog motora. Predstavlja apsolutnu pouzdanost – čak i pri visokim temperaturama okoline. Prebacivanje između različitih goriva se dešava manje-više pritiskom na dugme, i moguće je u bilo kom trenutku između 0 i 100% opterećenja bez ikakvog gubitka snage ili promjene frekvencije.”

“MAN Energy Solutions” navodi da je 51/60DF izuzetno pouzdan u radu i održavanju. Pored odlične dostupnosti do 98%, mnoge osnovne komponente motora pokazuju izuzetno malo habanja, čak i nakon dužeg rada, bez obzira da li je motor radio na teško lož ulje ili gas. Dosadašnje iskustvo je takođe pokazalo da su postignuti intervali održavanja značajno premašili očekivani, planirani raspored od 36.000 sati.

Izvor: MAN Energy Solutions

Podijeli vijest:

Leave a Reply