Skip to main content
search
VijestiSvijetIstaknute Vijesti

MAN B&W 32/40 brodski generatori

AAA

Izvor fotografije: MAN Energy Solutions press

MAN Energy Solutions, sa sjedištem u Augsburg-u, Njemačka, vodeći je svjetski proizvođac dizel motora i turbomašina velikog prečnika za pomorsku i stacionarnu primjenu.

Nudi visoko pouzdane i uspješne dvotaktne i četvorotaktne pogone i GenSet motore.

U sektoru pomorstva, različiti izazovi zahtijevaju specifična i prilagođena rješenja. Bilo da se radi o dvotaktnim ili četvorotaktnim dizel motorima, MAN Energy Solutions ima sistem prilagođen specifičnim potrebama.

MAN-ovi četvorotaktni sistemi su fokusirani na smanjenje emisija, kompletne pogonske pakete, električni pogon, rješenja za hibridno napajanje na baterije, dvostruko gorivo, LNG i digitalizovane usluge, a MSHS ima tehničke kompetencije da osigura da vaš brod ostane u funkciji.

Serija brodskih dizel motora MAN 32/40 koristi sveukupni kruti dizajn za visoku sigurnost. Jedinica cilindra je sastavljena kao cijelina i lako se sklapa i rastavlja. Dizel motori 32/40 su podijeljeni na linijski i V tip, uključujući linijske 6-, 7-, 8-, 9-cilindrične i V tip 14-, 16- i 18-cilindara. Nude dvije brzine, i to 720r/min i 750r/min, sa snagom od 3000 kV do 9000 kV.

Ova serija motora se uglavnom koristi kao brodski propeler i generator.

Prednosti ovog motora su da obezbijeđuje visoku efikasnost, veliku gustinu snage, strukturu komore za predsagorijevanje, i stabilne performanse sagorijevanja.

Sistem ubrizgavanja brzo reaguje, što nudi poboljšanu pouzdanost kontrole odnosa zrak-gorivo i homogeno sagorijevanje u različitim cilindrima.

Integrisani SaCoSone kontrolni sistem dolazi sa funkcijama kontrole motora, alarma, detekcije i sigurnosne zaštite. Može da ponudi daljinsko upravljanje dizel motorom.

MAN32/40 motor je napravljen tako da bude veoma ekonomičan sa niskim emisijama.

Izvor: jinanengine.com

Podijeli vijest:

Leave a Reply