Skip to main content
search
VijestiSvijetIstaknute Vijesti

MAN EGR podstiče neprestane narudžbe ME-GA motora

AAA

Izvor fotografije: MAN Energy Solutions press 

U svijetu pomorske industrije, inovacije i održivost postaju ključni faktori uspjeha. U tom kontekstu, MAN Energy Solutions, vodeći proizvođač pomorskih motora, postavio je novi standard sa svojim inovativnim ME-GA motorima, privlačeći pažnju velikih igrača u industriji, uključujući i prestižnu japansku kompaniju Nippon Yusen Kaisha (NYK).

MAN Energy Solutions nedavno je objavio da je NYK naručio 4 × 2 × 5G70ME-GA Mk. 10.5 motore za svoje nove LNG brodove. Ova narudžba ne samo da potvrđuje rastuću potražnju za ovom vrstom motora, već i naglašava MAN-ovu posvećenost ekološkim standardima. ME-GA motori su opremljeni EGRBP (Exhaust Gas Recirculation ByPass) tehnologijom, koja smanjuje emisije i povećava efikasnost, postavljajući nove ekološke standarde u pomorskoj industriji.

Bjarne Foldager, šef poslova za dvotaktne motore u MAN Energy Solutions, istakao je da je motor razvijen sa ciljem lakše primjene na moderne LNG brodove.

“Tražnja za ME-GA motorima je neprestano jaka od uvođenja na tržište, posebno zbog našeg samorazvijenog EGR sistema koji je dokazan više od decenije iskustva u radu i optimizaciji.” rekao je Foldager.

Thomas S. Hansen, šef promocije i podrške korisnicima, naglasio je da je od maja 2021. zabilježeno više od 278 narudžbi ME-GA motora.

“Ovo je prva narudžba od ovog istaknutog vlasnika (NYK) i zahvalni smo na povjerenju u naš proizvod.” dodao je Hansen, potvrđujući da je ME-GA motor već ugrađen u sedam brodova.

Ovaj potez MAN Energy Solutions i saradnja sa NYK-om simbolizuju novi val tehnoloških inovacija i ekološke osvještenosti u pomorskoj industriji. Sa kontinuiranim unapređenjem i razvojem ME-GA motora, MAN Energy Solutions se pozicionira kao lider u održivim rješenjima za budućnost pomorstva.

Izvor: MAN Energy Solutions press 

Podijeli vijest:

Leave a Reply