Skip to main content
search
VijestiNautika

MariTrace najavljuje pokretanje novog sistema praćenja superjahti

By 23/03/2024March 25th, 2024Nema komentara
AAA

Izvor fotografije: Shutterstock.com

MariTrace je spreman da lansira svoj najnoviji proizvod, Mercury, na ovogodišnjem Superyacht Technology Show-u. A kada to učini, kaže da će postaviti nove i poboljšane standarde za uređaje za praćenje.

Ovaj sigurni sistem prikazuje položaj broda u MariTrace interfejsu, čak i kada podaci AIS transmisije nisu dostupni. Detektuje gubitak konekcije i takođe čuva položaj broda u slučaju pada interneta, koji će biti prenesen na MariTrace interfejs pri ponovnom povezivanju.

„Naši korisnici smatraju da je MariTrace dobar izbor za praćenje brodova“, kaže izvršni direktor MariTrace-a, Thomas Owen, „od procjene rizika do razumijevanja ponude i potražnje, naša interaktivna platforma i vodeći razvoj u industriji omogućavaju najpametnije odluke za sigurnost na moru u područjima visokog rizika.“

Kompanija kaže da Mercury ima sposobnost da nadmaši AIS praćenje za brodove. Njegova transmisija pruža GPS poziciju jednom u minuti. Frekvencija se može povećati po potrebi. Mercury automatski čuva podatke na hardveru, koji su u svakom trenutku spremni za preuzimanje i daje klijentima opciju da dijele položaje brodova sa drugim ovlašćenim MariTrace korisnicima, kao što su osiguravajuća društva ili sigurnosni timovi. Plus, nema potrebe za instalacijom dodatnog hardvera, kao što je marine antenna.

MariTrace kaže da prati stotine hiljada brodova širom svijeta – od tegljača i tankera do jahti i kruzera – i generiše preko 4 miliona podataka na sat.

Izvor: marineindustrynews.co.uk

Podijeli vijest:

Leave a Reply