Skip to main content
search
VijestiSvijetIstaknute Vijesti

Marketing kampanja ‘Sea the Difference’ ističe raznolikost i mogućnosti u pomorskim karijerama

AAA

Izvor fotografije: Shutterstock.com

Maritime and Port Authority of Singapore (MPA) predstavio je ‘Sea the Difference’, marketinšku kampanju MPA koja slavi mogućnosti i ističe raznolikost poslova u pomorskoj industriji, uključujući digitalizaciju i dekarbonizaciju.

Kampanja je danas pokrenuta od strane gospodina Baey Yam Kenga, starijeg parlamentarnog sekretara, Ministarstva za transport i Ministarstva za održivost i okolinu. Događaju je prisustvovalo skoro 150 partnera MPA industrije, uključujući medije i studente različitih instituta višeg obrazovanja. U svom govoru, gospodin Baey je istakao važnost pomorstva za globalnu trgovinu, kao i za ekonomiju Singapura kao globalnog tranzitnog čvorišta. Dodao je da osim pomorstva, postoji mnogo uzbudljivih karijernih mogućnosti na kopnu koje su dostupne, dok se pomorska industrija transformiše, uključujući mogućnosti za prenos vještina i razvoj karijere za one u srednjoj karijeri.

U srcu kampanje je serija kratkih filmova pod nazivom ‘The Matchmaker’, inspirisana stvarnim pomorskim profesionalcima koji su uspješno započeli karijeru na kopnu, iako nisu imali relevantno iskustvo, te koji su prešli sa pomorskog posla. Serija od četiri epizode vodi nas kroz iskustva traženja posla i odluke o karijeri mladog diplomca, slobodnog radnika, osobe koja mijenja karijeru u srednjim godinama, i zrelijeg radnika dok pokušavaju shvatiti šta pomorska karijera ima za ponuditi i, usput, shvatiti zablude o industriji. Osim serije ‘The Matchmaker’, kampanja će uključivati seriju angažmana na društvenim mrežama i sadržaja koji su kreirani sa ciljem isticanja uobičajenih mitova o pomorskim karijerama i profilisanje interesantnih, manje poznatih poslova, kao što su hidrografski geodet i službenik za promet brodova. Kampanja će trajati od novembra 2023. do februara 2024.

Gospodin Teo Eng Dih, izvršni direktor MPA, rekao je: “Pomorska industrija se brzo transformiše i postoje mnoge mogućnosti za karijeru i profesionalni razvoj. Kroz ovu kampanju, nadamo se da ćemo inspirisati studente i one koje su u potrazi za poslom, stvarnim pričama pojedinaca koji su pronašli smisao u svojim novim karijerama u pomorskoj industriji.”

Izvor: mpa.gov.sg

Podijeli vijest:

Leave a Reply