Skip to main content
search
VijestiSvijet

Marlink isporučuje future-proof hibridno mrežno rješenje za jedinstveno digitalno iskustvo na Exploris One

AAA

Izvor fotografije: Marlink / ©Exploris – A Merlet

Marlink, vodeća kompanija za pametne mreže i digitalna rješenja, instalirala je kompletno hibridno mrežno rješenje za novu francusku ekspedicijsku kompaniju, Exploris.

Pruženo rješenje je dizajnirano da osigura potpuno pokrivanje i povezanost za ekspedicijski krstareći brod, uključujući LEO od Eutelsat OneWeb, Starlink i Iridium, Marlink GEO VSAT, TV-RO i 5G GSM usluge.

Bilo da gosti istražuju udaljena ostrva ili se upuštaju u neistražene teritorije, sada mogu uživati u besprekornoj, sigurnoj povezanosti i neuporedivim digitalnim iskustvima na palubi.

Tehnički tim Marlink-a organizovao je instalaciju antena, opreme ispod palube i integraciju mreže tokom obimnog preuređenja koje je pripremilo ice-capable brod za plovidbu do udaljenih i polarnih regija.

“Samo Marlink ima stručnost da orkestrira složene mreže omogućavajući digitalne usluge gostima da dijele svoja iskustva.” rekao je Tore Morten Olsen, predsjednik za pomorstvo, Marlink. “Drago nam je što možemo pružiti Exploris-u najbolje hibridno rješenje za Exploris One i želimo mu sve najbolje tokom njegove prve sezone.”

Izvor: cyprusshippingnews.com

Podijeli vijest:

Leave a Reply