Skip to main content
search
VijestiSvijetIstaknute Vijesti

Marlink postigao značajan uspjeh sa 3.000 hibridnih mrežnih rješenja integrisanih sa LEO

AAA

Izvor fotografije: Shutterstock.com

Marlink, vodeća kompanija za pametne mreže i digitalna rješenja, dostigla je značajnu prodajnu prekretnicu rješenja LEO, sa više od 3.200 prodatih LEO terminala za integraciju u hibridne mreže ili samostalnu upotrebu.

Brodarske kompanije sve više se okreću uslugama visokog protoka i niske latencije za usluge blagostanja posade, poslovne svrhe ili njihovu kombinaciju. Međutim, operatori primjenjuju kontrolisani pristup ovoj tranziciji, što odražava potrebu za kritičnim komunikacijama u pomorstvu koje hibridna mreža može obezbijediti.

Sve više kompanija angažuje Marlink za nadogradnju svojih mreža na brodovima kako bi uključile LEO sisteme poput Starlinka ili Eutelsat OneWeba pored VSAT-a, 4G/5G i zemaljskih fiberoptičkih usluga, težeci da implementiraju standardne softverske aplikacije i povežu “udaljenu i plutajuću imovinu sa cloud-om”.

U poslednjih 12 mjeseci, vodeći grčki brodovlasnici Thenamaris, Polembros Shipping i Sun Enterprises su nadogradili svoje mreže na Marlink-ovo rješenje Sealink NextGen kako bi podržali svoje digitalne poslovne strategije.

Na taj način mogu iskoristiti digitalne tehnologije koje nisu bile dostupne prije samo nekoliko godina, kao što su alati za kolaborativni rad, daljinska inspekcija klasifikacijskog društva, kompleksni alati za optimizaciju putovanja, online obuke i daljinsko održavanje.

Ovi operateri brodova su prepoznali da funkcionalnost i sigurnost njihove imovine znači da je potreban hibridni pristup kako bi se obezbijedili potrebni nivoi dostupnosti mreže i kvaliteta usluge.

Povećanje prometa usled digitalne tranzicije takođe je pratilo rast sajber rizika i potražnje za alatima za sajber zaštitu koji se mogu fleksibilno isporučiti na nivou mreže, broda ili korisnika.

Nedavni podaci iz Marlink-ovog centra za operacije bezbjednosti pokazuju da se broj velikih incidenata povećava iz kvartala u kvartal. U prosječnom tromjesečnom periodu, Marlink SOC registruje oko 70.000 upozorenja, od kojih oko 50% čine incidenti visoke ozbiljnosti.

“LEO je nesumnjivo usluga koju je brodarska industrija dugo čekala; stvara mogućnosti i povećava prilike kako za posadu tako i za poslovna rješenja,” rekao je Tore Morten Olsen, predsjednik Marlink-a za pomorstvo. “Mi smatramo da će rast nastaviti, ali dokazi pokazuju da će operatori brodova nastaviti da održavaju mješovitu mrežu, sa sajber sigurnošću u srcu dok digitalno putovanje traje.”

Izvor: shipmanagementinternational.com

Podijeli vijest:

Leave a Reply