Skip to main content
search
VijestiNautika

MBS i Camper & Nicholsons kreiraju vrhunsku destinaciju jahtinga u Neom-u

AAA

Izvor fotografije: NEOM

Saudijska Arabija se nameće kao destinacija koju obavezno treba posjetiti u ovoj deceniji. Prestolonasljednik Mohammed bin Salman ne štedi trud da Neom učini vrhuncem luksuza i ima preko deset spektakularnih regija koje podržavaju njegovu viziju na najimpresivniji i održiv način. Jedna od prvih regija, Sindalah, sada angažuje najbolje u poslu kako bi dostigla svoj puni potencijal kao destinacija za luksuzni jahting.

Renomirani pioniri Camper & Nicholsons udružili su snage sa saudijskim razvojnim projektom kako bi dostavili vrhunsku destinaciju jahtinga na Crvenom moru. Luksuzno ostrvo Sindalah je jedan od prvih projekata koji će biti završen i planirano je da otvori svoja vrata u martu sa impresivnim kalendarom jahtinga.

“Sindalah je više od destinacije; to je pozivnica za istraživanje nedirnutih čuda Crvenog mora. Sinergija između Camper & Nicholsons i Neom-a dala je život jahting raju koji savršeno kapsulira luksuz usred zapanjujuće ljepote ovog neistraženog područja. Sindalah poziva one koji traže ‘sublime’ iskustvo jahtinga kao nikada prije.” podijelio je Paolo Casani, izvršni direktor, Camper & Nicholsons.

Težeći da postane vodeća destinacija za superjahte na Crvenom moru, Sindalah će biti prva etapa nacionalne turističke strategije Saudijske Arabije. Pametni grad, raj za svakoga sa superjahtom, nudi svjetski ekosistem jahtinga. Ostrvo od 840,000 kvadratnih metara sa budžetom od 24 milijarde dolara, sadrži jaht klub, 5,000 vezova, tri luksuzna odmarališta, spa, 51 luksuznu prodavnicu, 86 pristaništa, 38 restorana i klub na plaži. Neom-ovo ostrvo Sindalah će takođe uključiti golf teren od 5,920 metara sa 70 parova i poligon za vožnju. Projekat će stvoriti 3,500 radnih mjesta u turizmu, ugostiteljstvu i leisure uslugama, dok je otvaranje planirano za 2024. godinu.

Izvor: luxurylaunches.com

Podijeli vijest:

Leave a Reply