Skip to main content
search
VijestiNautika

Međunarodni sajam nautike u Dubaiju slavi svoje 30. izdanje

By 06/02/2024March 12th, 2024Nema komentara
AAA

Izvor fotografije: Camerasandcoffee / Shutterstock.com

Superyacht Group je udružila snage kao medijski partner za 30. izdanje „Dubai International Boat Show-a“ (DIBS). Organizovana od strane Svjetskog trgovinskog centra Dubaija (DWTC), izložba traje od 28. februara do 3. marta 2024. godine, u luci Dubaija, koja može primiti plovila do 160 metara dužine. Očekuje se prisustvo do 1.000 brendova i 200 plovila, uključujući jahte iz kompanija „Azimut“, „Cranchi“, „Gulf Craft“, „Ferretti“, „Princess“, „Sanlorenzo“, „Sunreef“ i „Sunseeker Yachts“.

Predsjednik kompanije „Gulf Craft“, Mohamed Alshaali, rekao je: „Zadovoljstvo mi je da najavim naše učešće na 30. izdanju Međunarodnog sajma nautike u Dubaiju. Radujemo se predstavljanju naših najnovijih plovila, koje krase inovacije i pomorska izvrsnost. Sajam odražava razvoj „Gulf Craft-a“, naglašavajući našu stalnu posvećenost pomjeranju granica pomorskog luksuza.“

Francis Lapp, osnivač i predsjednik „Sunreef Yachts-a“, rekao je: „Za nas je veoma važno da poguramo električnu tranziciju naprijed. Želimo da promovišemo čistije iskustvo plovidbe i DIBS je divna prilika za to. Želimo da svi posjetioci svjedoče kako se luksuz i održivost mogu kombinovati.”

Region Bliskog istoka i Sjeverne Afrike (MENA) ima drugi najveći odnos flote i milijardera u svijetu, i trenutno je dom za 12,6 odsto svjetske flote superjahti. Očekuje se da će tržište luksuznih jahti porasti sa 306 miliona američkih dolara u 2022. godini, na projektovanih 481 milion dolara do 2028. godine, a očekuje se da će broj „HNWI“ u UAE dostići više od 228.000 do 2026. godine, što je povećanje od 39 odsto, prema Knight Frank-u.

Trixie LohMirmand, zamjenica direktora u „DWTC-u“, sektor Events Management, rekla je: „Dubai sve više privlači međunarodne investitore i entuzijaste jahtinga, kako grad nastavlja svoje zajedničke napore u razvoju pomorske industrije sa svojim rastućim jahting sadržajima, ponudom i objektima, gajeći obiman nautički ekosistem. Štaviše, UAE se bazira na održivosti, uključujući pomorsku održivost, privukao je dodatno interesovanje, globalno se usklađujući sa vizijom zemlje da postigne neto nultu emisiju do 2050. godine, što je dokazao kao uspješan domaćin Konferencije COP28.“

Dubai je bio domaćin „UN Climate Change“ Konferencije 2023. godine, COP28, koja je zaključena sporazumom da se odustane od fosilnih goriva u svim sektorima, uključujući i pomorsku industriju. Ova posvećenost je dokazana nedavnom najavom „Dubai Reef“ projekta, koji je pokrenut prema direktivama šeika Hamdan bin Mohammeda bin Rashida Al Maktoum, prestolonaslednika Dubaija i predsjednika Izvršnog vijeća Dubaija, tokom Konferencije COP28.

Izvor: Superyacht News

Podijeli vijest:

Leave a Reply