Skip to main content
search
VijestiSvijet

Mein Schiff Relax porinut u Monfalcone

AAA

Izvor fotografije: Mein Schiff press

Porinuće Mein Schiff Relax-a, prvog od dva nova konceptualna kruzera, klase InTUItion sa pogonom na dva goriva, koje Fincantieri gradi za TUI Cruises, održano je u brodogradilištu Monfalcone. Kuma broda bila je Elena Sperti, zaposlena u brodogradilištu.

Sa približno 160.000 bruto tona, ovaj brod će činiti okosnicu buduće flote TUI Cruises-a. Narudžbina se zasniva na projektu prototipa koji je razvio Fincantieri koji poboljšava konsolidovane karakteristike modernosti i održivosti TUI Cruises, kompanije sa jednom od najnaprednijih flota sa ekološke tačke gledišta. Sa inovativnom konfiguracijom proizvoda, energetska efikasnost je u centru projekta, sa dvostrukim ciljem da se ograniči radna potrošnja i minimizira uticaj na životnu sredinu, u skladu sa svim najnovijim propisima o ovom pitanju. U stvari, brodovi će moći da koriste LNG, najčistije brodsko gorivo koje je trenutno dostupno u velikim razmjerama. Brodovi će biti otporni na budućnost zahvaljujući svojoj sposobnosti da takođe sagorijevaju goriva sa niskim emisijama kao što su bio- ili e-LNG: važan korak ka klimatski neutralnom krstarenju.

Brodovi će takođe biti opremljeni katalitičkim konvertorima (usaglašenim sa standardom Euro 6) i generativnom turbinom koja koristi zaostalu toplotu dizel generatora i električnu energiju sa obale. Sve ovo garantuje rad skoro bez emisija u luci (oko 40% radnog vremena). Konačno, brodovi će biti opremljeni još efikasnijim inovativnim sistemom za tretman otpada koji je sposoban da transformiše organske supstance u drveni ugalj kroz termalni proces.

TUI Cruises je zajedničko ulaganje između TUI Group-e, broj jedan u svijetu u sektoru turizma, i grupe za krstarenje Royal Caribbean Cruises Ltd. Kompanija je osnovana u aprilu 2008. godine, sa sjedištem u Hamburgu. Od maja 2009. nudi krstarenja za tržište njemačkog govornog područja.

Izvor: Fincantieri press

Podijeli vijest:

Leave a Reply