Skip to main content
search
VijestiSvijetIstaknute Vijesti

MEYER WERFT će izgraditi kruzer Disney Wish klase za Oriental Land Company

AAA

Izvor fotografije: meyerwerft.de

Ovo je značajan signal za Papenburg kao brodograđevinsku destinaciju: kompanija Oriental Land (OLC) je naručila od MEYER WERFT-a izgradnju kruzera Disney Wish klase namijenjenog japanskom tržištu. Danas je Bernard Meyer potpisao ugovor o izgradnji broda u Tokiju. Planirano je da novi brod bude isporučen 2028. godine, a OLC, koja upravlja Disney tematskim parkovima u Japanu, planira početak operacija broda početkom 2029. godine.

Kompanija Oriental Land donijela je odluku da uđe u biznis krstarenja u Japanu i zaključila je sporazum sa Disney-jem da po prvi put donese čaroliju Disney krstarenja na japansko tržište.

“Veoma sam srećan što sam danas potpisao ovaj ugovor i pridobio OLC kao novog klijenta iz Japana. Ova narudžba doprinosi dugoročnom razvoju brodogradnje u Papenburgu,” izjavio je Bernard Meyer.

“Sa ovom novom narudžbom, radujemo se nastavku našeg odnosa sa Disney-jem i saradnji sa Oriental Land Company, koja takođe ima dugoročan odnos sa Disney-jem, kao novim klijentom. Ovo je snažan signal za brodogradnju u Papenburgu i pokazuje da kompanije iz cijelog svijeta vjeruju u kvalitet MEYER WERFT-a,” rekao je Bernd Eikens, generalni direktor MEYER Grupe.

“Imamo dugoročne odnose sa Meyer Werft-om i Oriental Land Company. Oduševljeni smo što radimo sa njima na stvaranju Disney krstarenja za japansko tržište,” rekao je Thomas Mazloum, predsjednik Disney Signature Experiences.

MEYER WERFT je već isporučio Disney Wish, prvi brod u Wish-klasi, Disney Cruise Line-u 2022. godine. Dva sestrinska broda, Disney Treasure i Disney Destiny, već su u izgradnji u Papenburgu i biće isporučeni 2024. i 2025. godine.

Izvor: meyerwerft.de

Podijeli vijest:

Leave a Reply