Skip to main content
search
VijestiCrna Gora

“Mia” će uplovljavati u Bar tri puta sedmično

AAA

Izvor fotografije: GEORGE STAMATIS / Shutterstock.com

Prema preliminarnim dogovorima, nakon dvogodišnje pauze, pomorsku vezu između Crne Gore i Italije od 3. jula održavaće italijanska kompanija Adria Ferries.

Za prodaju karata biće zadužena Barska plovidba.

Sagovornik u emisiji Mirno more bio je predsjednik odbora direktora brodarske kompanije iz Bara, Ćazim Alković.

“Prema preliminarnim dogovorima očekuje se da 3. jula u Bar dođe brod Adria Ferries, konačno da se vrati ta veza između Crne Gore i Italije.

Prema planu, on će biti u Baru u šest sati ujutro i nakon toga nastavlja za Drač.

Isto tako uveče, vraća se iz Drača, svraća u Bar. U Bar bi trebalo da bude u 20:00. Očekujemo naravno da će biti ukrcaj za Ankonu”

Na liniji Drač – Bar – Ankona ploviće “Mia”, najmlađi brod iz flote kompanije Adria Ferries.

“To je dobar brod sa odličnim karakteristikama, nov brod, dužina je 200 metara, što znači da je njegov kapacitet veliki i da će sigurno moći da opsluži kako liniju prema Baru, tako i liniju prema Draču.”

Svi detalji tog posla, kao i cijena karte, biće definisani početkom naredne sedmice, ističe Alković.

“Prvo je sastanak u Ministarstvu, pa onda sastanak sa premijerom i nadam se nakon toga ćemo definisati te neke naše odnose između Adria Ferries i Barske plovidbe kada ćemo definisati normalnu cijenu karte.

Trudićemo se da to obznanimo, da pravimo promociju te linije, da je promovišemo i da stvarno ona zaživi, da pokaže da je isplativa, da pokaže da je značajna za naš kraj kako bi u narednom periodu eventualno kupili manji brod o kojem se govorilo, koji bi plovio na liniji Bar – Bari.” kaže Alković.

Predsjednik odbora direktora Barske plovidbe kaže da ta brodarska kompanija trenutno nema sredstava da kupi sopstveni feribot, ali očekuje da će u narednom periodu imati pomoć države, koja je većinski vlasnik, za realizaciju te ideje.

Izvor: Feral BAR

Podijeli vijest:

Leave a Reply