Skip to main content
search
VijestiCrna GoraSport

Milivoj Dukić odličan na test regati u Marseille-u

AAA

Izvor fotografije: ILCA 7 Mens World Championship 2024

Da će najbolji jedriličar „Jugola Grakalića“ Milivoj Dukić biti spreman za nastup na 33. Olimpijadi pokazalo je posljednje takmičenje u Marseille-u gdje je u test regati na kojoj je učestvovalo 37 jedriličara, zauzeo odlično 13. mjesto ( plasman po regatama 8,11, 17, 19, 28 pojedinačno mjesto).

Dukić i selektor Ilko Klakor ostaju u Marseille-u do 13. jula gde će nastaviti da bruse formu sa ciljem da Dukić u konkurenciji 42 najbolja jedriličara svijeta stigne do TOP 10, odnosno medal race regate.

Konkurencija za Olimpijsku jedriličarsku regatu biće zaista paklena, a za ovu našu tvrdnju, govori podatak da se u prvih deset nalaze – Pavlos Kontides (Kipar), Met Vern (Australija), Tom Sanders (Novi Zeland), Martin Ramo (Estonija), Majkl Beket (Velika Britanija), Sem Vili (Velika Britanija), Zek Litlvud (Novi Zeland), Džonatan Vadnai (Mađarska), Filip Bul (Njemačka), Filip Jurušić (Hrvatska), Niko Nujok (Njemačka), Lorenco Kijevarini (Italija), Entoni Makelaj (Australija)…

Svi spomenuti jedriličari kao i naš Milivoj Dukić su kadri da stignu do medal race regate, a samim tim i do medalje na Olimpijskim igrama. Pored dobre forme, Dukiću će trebati i malo sreće.

Izvor: RTHN

Podijeli vijest:

Leave a Reply