Skip to main content
search
VijestiSvijet

Mission to Seafarers izabrala novog generalnog sekretara

AAA

Izvor fotografije: Mission to Seafarers

Mission to Seafarers, objavila je da će njen novi generalni sekretar biti Peter Rouch.

Rouch će naslijediti Revd Canon Andrew Wright-a koji će se povući sa funkcije u septembru ove godine nakon skoro 12 godina na čelu organizacije. Novi generalni sekretar će se pridružiti 1. jula, omogućavajući period predaje dužnosti između njega i Wright-a.

Rouch je proveo skoro deceniju u Barclays Bank, završavajući kao pomoćnik direktora za finansije i strateško planiranje. Pripremao se za svešteničku službu u crkvi Engleske, a zatim služio kao vikar u Londonu, bio je istraživački saradnik, kapelan na Univerzitetu u Oxfordu, i proveo neko vrijeme kao vikar dvije parohije u području Manchester-a.

Preselio se u Hampshire kao nadđakon u Diocese of Winchester, i skoro 10 godina kasnije kao konsultant za Lambeth Palace. Sada živi i radi u Sheffield-u gdje je bio izvršni direktor Church Army UK & Ireland.

„Naš trenutni generalni sekretar, Andrew Wright, učinio je mnogo na razvoju i transformaciji Mission-a tokom svog mandata i dugujemo mu zahvalnost za njegovo vođenje više od decenije. Uvjereni smo da će Peter održati ovaj zamah i izgraditi na našoj ključnoj ulozi kao vodećem pružaocu podrške za dobrobit pomoraca širom svijeta,” rekao je Tom Boardley, predsjednik Mission to Seafarers.

Izvor: Splash247

Podijeli vijest:

Leave a Reply