Skip to main content
search
VijestiSvijet

Mitsui O.S.K. Lines: Ocjena ‘A’ za transparentnost u vezi sa klimatskim promjenama

AAA

Izvor fotografije: Oliver Hoffmann / Shutterstock.com

Mitsui O.S.K. Lines, Ltd. dobila je od strane globalne ekološke neprofitne organizacije CDP, priznanje za korporativnu transparentnost i postignute rezultate u borbi protiv klimatskih promjena, što im je obezbijedilo mjesto na ovogodišnjoj ‘A Listi’.

CDP posjeduje najveću ekološku bazu podataka na svijetu, a ocjene CDP-a široko se koriste pri donošenju investicionih i nabavnih poslovnih odluka, a imaju za cilj postizanje nulte emisije ugljenika, te održivog ekonomskog sistema.

Ovog puta, od oko 23.000 kompanija širom svijeta koje su bile ocjenjivane, više od 120 japanskih kompanija izabrano je na ‘A Listu’, a MOL je među njima.

MOL Group-a identifikovala je pet ‘održivih pitanja’ kao ključne izazove za postizanje efikasnog razvoja i na osnovu ‘MOL Plana održivosti’ sprovodi inicijative za riješavanje ekoloških i drugih problema.

Prema njihovom planu ‘BLUE ACTION 2035’, ekološka strategija je postavljena kao jedan od glavnih prioriteta, a ona uključuje uspostavljanje brojnih međukoraka i konkretizaciju puteva ka smanjenju emisije štetnih gasova.

CDP je međunarodna neprofitna organizacija koja posijeduje globalni sistem za ocjenjivanje i objavljivanje ekoloških informacija o strategijama i inicijativama kompanija u vezi sa klimatskim promjenama i smanjenjem emisija gasova sa efektom staklene bašte.

Od svog osnivanja 2000. godine, CDP podstiče kompanija da objavljuju javno svoje ekološke aktivnosti, smanje emisije gasova sa efektom staklene bašte, i zaštite vodene resurse i šume.

CDP ocenjuje kompanije koristeći detaljnu i nezavisnu metodologiju, ocjenjujući najbolje prakse vezane za ekološko upravljanje, kao što su sveobuhvatnost objavljivanja informacija, prepoznavanje i upravljanje ekološkim rizicima, i postavljanje ambicioznih i dostižnih ciljeva.

Izvor: Mitsui O.S.K. Lines

Podijeli vijest:

Leave a Reply