Skip to main content
search
VijestiSvijet

“MOL Chemical Tankers” kupuje “Fairfield Chemical Carriers”

AAA

Izvor fotografije: MOL

“Mitsui O.S.K. Lines, Ltd.” je objavio je da je njegova podružnica u potpunom vlasništvu “MOL Chemical Tankers Pte. Ltd.”, završio kupovinu svih akcija “Fairfield Chemical Carriers Pte. Ltd.”, 1. marta 2024. godine. Kupovina je zasnovana na Ugovoru o prenosu akcija, potpisanom krajem septembra 2023. godine, i dobio je odobrenje od relevantnih organa u skladu sa zakonom o konkurenciji. Cijena kupovine akcija biće oko 400 miliona dolara.

“MOL Group” pozicionira poslovanje hemijskih tankera, kao domen poslovanja gdje očekuje rast, kao što je navedeno u planu menadžmenta grupe „BLUE ACTION 2035“, i namjerava da proaktivno investira u ovoj oblasti. Ova kupovina je dio tog plana.

Ovom kupovinom, “MOLCT” će integrisati svoju flotu od 81 hemijskih tankera sa tankovima od stainless steel-a sa 36 FCC plovila, što ga čini jednom od najvećih takvih flota na svijetu.

Izvršni direktor “MOLCT-a” Akira Sasa je prokomentarisao: „Od 1. marta 2024. godine, “Fairfield Chemical Carriers” (FCC) se pridružio našoj grupi. Integracijom “FCC-a”, “MOLCT” grupa je proširila svoju poslovnu bazu i sada može ponuditi širi spektar usluga svojim klijentima. Zajedno, i “MOLCT” i “FCC” će nastojati da našim klijentima ponude vrhunsku uslugu u svim aspektima.”

Izvor: MOL

Podijeli vijest:

Leave a Reply