Skip to main content
search
VijestiSvijet

MSC Group-a premješta sjedište u Miami

AAA

Izvor fotografije: Felix Mizioznikov / Shutterstock.com

MSC Group-a je objavila da će svoje novo sjedište uspostaviti u centru Miami-a.

Prema izjavi, investicija MSC Group-e od 100 miliona dolara u Miami-Dade donijeće oko 250 članova tima sa Floride iz MSC Cargo, MSC Cruises i Explora Journeys pod jedan krov u novom, savremenom objektu unutar Bloka 55 na Sawyer’s Walk.

MSC Cargo je prisutan u Miami-Dade-u više od 25 godina, a sada se MSC Cruises seli, kako bi uspostavili sjedište Sjevernoameričkog odjeljenja krstarenja kao dio posvećenosti Group-e Miami-u. Sjedište MSC Cargo-a, bilo je u New York-u i nastaviće da bude tamo.

Prostor kancelarija od 130,000 kvadratnih stopa podržaće kontinuirani rast MSC Cruises-a i nedavno pokrenutih Explora Journeys na sjevernoameričkom tržištu, omogućavajući im da se šire zajedno sa MSC Cargo, istakli su iz kompanije.

„Oduševljeni smo što ulažemo u budućnost MSC-a u okruga Miami-Dade praveći ovaj važan potez“, rekao je Fabio Santucci, predsjednik i izvršni direktor MSC SAD. „Miami je bio ključni dio naše priče o rastu u SAD-u, i ponosni smo na našu snažnu istoriju vođenja lokalne ekonomije. Savjet za privlačenje investicija bio je značajan pokretač u pomoći da donesemo našu odluku. Odigrali su ključnu ulogu u tome da se osjećamo dobrodošlim da preuzmemo ovu obavezu širenja na jug Floride.“

Izvor: Cruise Industry News

Podijeli vijest:

Leave a Reply