Skip to main content
search
VijestiSvijet

MSC odustaje od kupovine kontejnerskog terminala u Livornu

AAA

Izvor fotografije: orso bianco / Shutterstock.com

Terminal Investment Limited (TIL), kompanija za upravljanje lukama u vlasništvu MSC-a, u januaru ove godine najavila je akviziciju kontejnerskog terminala Darsena Toscane (TDT) u luci Livorno u Italiji, ali prema najnovijim dešavanjima, čini se da je dogovor propao.

Naime, Švajcarsko-italijanska brodarska kompanija MSC odlučila je da povuče svoju ponudu za kupovinu ovog kontejnerskog terminala, bez posebnog objašnjenja.

“Bez obzira na razloge koji su doveli do povlačenja ponude MSC-a i uz nadu za mogući nastavak pregovora, luka Livorno očuvaće svoj potencijal.” izjavio je Luciano Guerrieri, predsjednik Port System Authority-a (Adsp) Sjevernog Tirenskog mora.

Reklo bi se da je odluka vođena preprekama postavljenim od strane nadležnih organa za zaštitu konkurencije.

“Povlačenje ponude MSC-a ne utiče na strategije luke ni na koji način, a terminal Darsena Toscana i dalje radi efikasno, čak sa pozitivnim rezultatima. Pažljivo ćemo pratiti razvoj ovih pregovora, ali trenutno nema ničega što bi nas navelo da zauzmemo zabrinjavajući stav po pitanju budućnosti luke.”  – prokomentarisao je Gradonačelnik Livorna, Luca Salvetti.

Izvor: Container News

Podijeli vijest:

Leave a Reply