Skip to main content
search
VijestiSvijetIstaknute Vijesti

MSC preuzima BAL-ove nove brodove kapaciteta 14,000 TEU

AAA

Izvor fotografije: Shutterstock.com

Dok brodari i provajderi tonaže traže slobodne termine za nove gradnje, Mediterranean Shipping Co (MSC) je preuzeo dva kontejnerska broda koja se grade u Kini od BAL Container Line.

Matična kompanija BAL-a, LC Logistics, navela je u saopštenju na berzi u Hong Kongu da je MSC preuzeo ugovore za par brodova kapaciteta 14,000 TEU u brodogradilištu Jiangnan, u poslu vrijednom više od 330 miliona dolara ukupno.

BAL je naručio dva broda u junu 2022. godine, sa već plaćenim prvim ratama od 84,3 miliona dolara. Kompanija će dobiti 133,3 miliona dolara od MSC-a, zarađujući pritom oko 49 miliona dolara, dok će švajcarski prevoznik preuzeti preostalih 196,7 miliona dolara troškova izgradnje brodova i dodatno nadoknaditi BAL-u 3,3 miliona dolara za narudžbinu opreme.

Kako navode izvori iz brodogradnje, BAL će nastaviti da nadgleda izgradnju brodova, sa očekivanom isporukom 2025. godine. Kompanija, koja je nedavno obnovila svoju uslugu između Kine i Meksika, ima do četiri dodatne opcione jedinice kapaciteta 14,000 TEU u Jiangnan-u.

U međuvremenu, MSC, pod vođstvom Gianluigi Aponte-a, povećava kapacitete kako bi se učvrstio na vrhu brodarskih rang lista.

Izvor: Splash247

Podijeli vijest:

Leave a Reply