Skip to main content
search
VijestiSvijetIstaknute Vijesti

MSC World Asia, treći brod MSC Cruises World Class serije

AAA

Izvor fotografije: Solarisys / Shutterstock.com

Tokom Seatrade Cruise Global-a, MSC Cruises je objavio ime svog trećeg broda World Class serije, MSC World Asia.

MSC World Asia je sestrinski brod MSC World America-e, čije je porinuće najavljeno u Saint-Nazaire. MSC World America će početi ploviti iz novog mega-terminala MSC-a u PortMiami u aprilu 2025. godine.

Vago je izjavio da će MSC World Asia imati “još naprednije nove funkcije”, a Laurent Castaing, generalni direktor Chantiers de l’Atlantique, dodao je da “MSC želi ostati daleko ispred” po pitanju energetske efikasnosti i funkcija koje zadovoljavaju potrebe kupaca.

Brod od 215 863 GT, na pogon LNG-a, imaće manji ugljenični otisak od prethodnih.

Prema Castaing-u, tehničke komponente uključuju malu parnu turbinu za ponovno korišćenje otpadne toplote i nove motore koji će biti “daleko ispred” onoga što smo do danas radili i spremni su za korišćenje “svih vrsta goriva“, bilo da je riječ o bioLNG-u, sintetičkom LNG-u ili metanolu.

On je napomenuo da je MSC World Asia 20. brod koji Chantiers de l’Atlantique gradi za MSC u 20 godina.

Što se tiče imena – da li je to nagoveštaj gdje će brod biti raspoređen? – svijet će morati sačekati i vidjeti. MSC je samo rekao da ime prati format ostalih brodova World Class serije koji odaju počast različitim kontinentima. Serija je počela sa MSC World Europa u 2022. godini.

Izvor: seatrade-cruise.com

Podijeli vijest:

Leave a Reply