Skip to main content
search
VijestiSvijetIstaknute Vijesti

MSC zauzima vodeće mjesto i u rangiranju za reefer kontejnere

AAA

Izvor fotografije: Karolis Kavolelis / Shutterstock.com

MSC je razvio najveći kapacitet za rashladne kontejnere, dok uporedo u pomorskom transportu jača svoj status kao najveći operater brodova.

Izvještaj Alphaliner-a ukazuje da je flota kompanije MSC porasla za gotovo 20% tokom protekle godine, a njenih 815 brodova ima instalirano 583,700 reefer priključaka, što predstavlja povećanje od skoro 18%.

Samo Ocean Network Express (ONE) zabilježio je veći rast u broju reefer priključaka, od otprilike 23%.

U međuvremenu, HMM jedini je operater brodova koji je smanjio svoj kapacitet za reefer kontejnere, koji je opao za nešto više od 1%, s obzirom na to da je smanjio ukupan broj svoje flote za više od 2% nakon što je vratio neke brodove iznajmljene na lizing.

Nije iznenađujuće što je rangiranje prvih 10 pomorskih kompanija po broju reefer priključaka uglavnom povezano sa rangiranjem po ukupnom kapacitetu flote. Jedini izuzetak je ZIM Line, rangiran deseti, koji je osmi po veličini u pogledu reefer priključaka.

Brojanje reefer priključaka od strane Alphaliner-a potvrđuje da evropske kompanije imaju veći udio svog ukupnog kapaciteta dostupnog za reefer teret. Postotak mjesta dostupnih za reefer kontejnere koji se mogu priključiti kreće se od 20% za MSC do 23% za Maersk Line, sa CMA CGM (22,5%) i Hapag-Lloyd (21,2%) između njih. To se upoređuje sa 15,7%-17,5% za njihove azijske kolege, pri čemu je ONE na gornjoj granici, a HMM na donjoj.

Izvor: Container News

Podijeli vijest:

Leave a Reply