Skip to main content
search
VijestiNautika

Najbolje explorer jahte za avanturističke čartere

AAA

Izvor fotografije: MikhailBerkut / Shutterstock.com

Od heli-skijanja na sjeveru Kamčatke do ronjenja u Crvenom moru, mogućnosti su beskrajne kada unajmite explorer jahtu. Opremljeni trupom otpornim na led, transokeanskim dometom plovidbe i igračkama prikladnim za adrenalinske aktivnosti, exploreri su dizajnirani da putuju u najudaljenije predjele svijeta i pružaju gostima avanturu života.

Octopus ( 126 m) – sa trupom klase leda i dometom plovidbe od 12.500 nautičkih milja, ikonični “Octopus” je više nego sposoban da dostigne najudaljenije predjele Zemlje. Takođe, nudi pravu opremu za avanture, uključujući dva heliodroma, ROV, Triton podmornice, potpuno opremljeni ronilački centar, sedam tendera i sopstvenu garažu za tender. Cijena najma 2.200.200 dolara nedjeljno.

Bold ( 85 m) – Tehnički klasifikovan kao “sportsko aktivno plovilo” (SAV), SOLAS-podoban explorer “Bold” može nositi nekoliko igračaka savršenih za ekspedicije. Heliodrom može ugostiti helikopter “AW109S Grand”, dok ostalih 400 kvadratnih metara palube prima tender dužine 15 metara i dizalicu. Domet plovidbe od 5.000 nautičkih milja i skladište za potrepštine za do pet mjeseci znači da “Bold” svakako može upravljati odlaskom van mreže – i takođe ima opremu za ronjenje u tim udaljenim destinacijama do maksimuma. Cijena sedmicnog najma 875.000 dolara.

Legend (77 m) – Sovjetski ledolomac pretvoren u ultra-luksuznu istraživačku jahtu, “Legend” je spreman za polarnu ekspediciju sa svojim komercijalnim heliodromom, najmodernijim sistemima za gašenje požara. Takođe može smjestiti ekspedicionu posadu od 10 clanova (pilot helikoptera, ljekara, vođa ekspedicija…) pored svojih gostiju. Cijena sedmicnog najma 595.000 dolara.

Heeus (44 m) – prvi u liniji kompaktnih explorer jahti “Bering”, “Heeus” je malen, ali moćan sa svojim pojasom za visoke geografske širine i velikim kapacitetom goriva od 95.600 litara. Sadržaji na brodu uključuju tender dužine 9,2 metra, tri džet-skija i izbor vučnih i naduvanih igračaka. Garaža za tender površine 25 kvadratnih metara je takođe dostupna za skladištenje svih nautičkih dodataka. Cijena sedmicnog najma – 200.000 dolara.

U Boat Navigator (24m) “U-Boat Navigator” s trupom od celika je dizajniran da nudi nevjerovatne doživljaje ispod površine mora. . Ova jahta je bila dom za dvije prilagođene Triton podmornice sa mogućnošću dubine od 1.000 metara, kao i profesionalni ronilački centar sa ronilačkom opremom za šest gostiju. Cijena sedmicnog najma 70.000 dolara.

Izvor: BOAT International

Podijeli vijest:

Leave a Reply