Skip to main content
search
VijestiZabava

Najbolji sportovi koje možete praktikovati na vašoj superjahti

AAA

Izvor fotografije: Shutterstock.com

Bez obzira na to što je teretana na vašoj superjahti opremljena najboljom opremom, ima nečeg posebnog u vježbanju na otvorenom. Okruženi zadivljujućim pejzažima i obasjani blistavim suncem, možete uživati u nizu sportskih aktivnosti pogodnih za praktikovanje na vašim superjahtama, a mi vam donosimo neke od najinteresantnijih.

Košarka

Zahvaljujući sve većoj veličini spoljnih paluba, danas je više nego moguće smjestiti pravi sportski teren na vašoj superjahti. Vjeruje se da čak i čuvena privatna superjahta Madame Gu ima svoj košarkaški teren. Međutim, najimpresivniji teren, zasigurno posjeduje jahta Feadship Hampshire II.

Kao veliki ljubitelj sportskih aktivnosti, vlasnik ove jahte na prednjoj palubi izgradio je terene za košarku, tenis, badminton i fudbal, uz naravno heliodrom za sletanje helikoptera. Sličan teren postoji i na jahti Feadship Joy.

Joga

Jutarnja joga rutina zahtijeva veoma malo prostora i predstavlja odličan način da započnete dan u miru i tišini. Stručnjaci iz londonske teretane KX Gym predlažu jednostavnu rutinu koja će vam pomoći da poboljšate fleksibilnost i snagu:

Započnite stojeći, udahnite duboko tri puta, podižući ruke iznad glave. Spojite dlanove ispred grudi sa otvorenim grudima i podignite pogled prema rukama.

Izdahnite i savijte se u struku, održavajući središnji dio tijela u čvrstom položaju. Udahnite dok podižete glavu i ispravljate leđa. Na sledećem izdisaju, spustite ruke na pod i skočite unazad u položaj za sklekove, zatim pređite u plank položaj.

Dok držite ovaj položaj, pomaknite ruke ispred sebe. Održavajte normalno disanje i stegnite mišiće trbuha. Pomaknite ruke što dalje možete, zadržavajući pravilan položaj, a zatim se vratite u položaj za sklekove – plank.

Na sledećem izdisaju, pređite u sklek, zatim udahnite i prebacite se u položaj “Upward dog” (grudi gore, kukovi dolje, sa aktivnim i snažnim nogama).

Padel

Na jahti Aviva, koja je jedna od najvećih jahti na svijetu sa dužinom od 98,4 metra, sport je od samog početka bio u centru pažnje. “Izgraditi veliku jahtu sa terenom za padel tenis bio je glavni cilj”, kaže Andreas Hering, menadžer projekta. Hibridni teren za skvoš i tenis je postao dio svakodnevne rutine vlasnika, koji se ranije kretao samo tamo gdje je mogao igrati tenis na obali. Sada može vježbati omiljeni sport gdje god da isplovi.

Plivanje

Iako, ćete možda pomisliti da je plivanje očigledan izbor na superjahtama, postavlja se pitanje koliko stvarno možete vježbati dok plivate u moru i da li ste ograničeni na bazenu na palubi? Vlasnik jahte Palladium, za koga se vjeruje da je veliki zaljubljenik u vježbanje, trenira i do pet sati dnevno, riješio je ovaj izazov tako što je cio krmeni (zadnji) dio jahte, duge 96 metara, pretvorio u fiksni prostor za plivanje i sportske aktivnosti. Da bi zadovoljio sve svoje potrebe, njegova ogromna garaža za čamce takođe sadrži čak 14 skutera i 11 windsurfing-a.

Skejtbording

Kada je X Games šampion skejtbordinga Bob Burnquist pozvan da učestvuje u globalnoj kampanji “Sanjaj veliko” koja promoviše Kaliforniju, brazilski superstar je osmislio ambiciozan projekat: Izgraditi prvu plutajuću skejtbording rampu na svijetu. U saradnji sa dizajnerom Jerry Blohm-om i arhitektom rampe Jeff King-om, Burnquist je osmislio platformu od breze i sekvoje, dugu 10 metara, sa dvije razdvojene rampe i grind rail-om koji omogućava izvođenje raznih trikova na otvorenom moru. Sada Blohm prihvata narudžbine za sve one koji traže adrenalinske izazove na visokim talasima, i redizajnirao je ovaj ekskluzivni skejt park dodavši mu i kupatilo, frižider i terasu kako bi uživanje bilo potpuno.

Penjanje uz zid

Možda najnoviji dodatak svijetu sportskih aktivnosti na superjahtama su posebno prilagođeni zidovi za penjanje koje je razvila kompanija FunAir. Ovi zidovi savršeno se kombinuju sa već poznatim toboganima na superjahtama. Svaki zid ima tri staze prema vrhu, označene različitim bojama za različite nivoe težine, što ih čini idealnim za izazovan trening, ali su istovremeno i savršeni za zabavu djece.

Izvor: Boat International

Podijeli vijest:

Leave a Reply