Skip to main content
search
VijestiNautika

Najjužnija portugalska regija Algarve postaje nova Meka za vlasnike superjahti

AAA

Izvor fotografije: Shutterstock.com

Portugal je do sada bio relativno neistraženo područje za brojne vlasnike superjahti, te kompletan sektor logistike koji prati tu industriju. Ipak, izgradnja nove marine u Algarve-u mogla bi ovaj najjužniji portugalski region označiti novim utočištem za jahte na zapadnom Mediteranu.

Kompanija Vilamoura World ima velike planove za novu marinu na obali Algarve-a. Izgradnja je već započela, a ukoliko sve bude po planu do kraja godine će biti i završena.

Projekat uključuje tri pontona sa ukupno 68 vezova, posebno dizajniranih za jahte dužine između 20 i 40 metara. Cilj je zadovoljiti rastuću potražnju i unaprijediti privlačnost ove destinacije visokoplatežnoj klijenteli.

“Izuzetno smo uzbuđeni jer smo dobili pozitivne reakcije od ljudi i poslovnih subjekata u regionu od kada smo objavili naše planove. Klijenti koje želimo privući imaju pozitivan ekonomski uticaj, tako da ovaj projekat postaje ne samo dobar za nas i region, već i za cijelu zemlju.”, rekla je Isolete Correia, administrator kompanije Vilamoura World.

Nova marina će biti sertifikovana prema ISO 14001 i ISO 9001 standardima.

“Znamo da je ovo destinacija u nastajanju, ali je to tržište koje se nadamo da će rasti i naći svoj dom ovdje u Vilamoura-i.”, objašnjava Correia.

Treba reći da u Vilamoura-i  već 50 godina postoji stara originalna marina. Zapravo, to je bio jedan od prvih projekata u kojem je Isolete Correia učestvovala prije 52 godine kada se pridružila ovoj kompaniji.

“Biti jedina marina u Portugalu imalo je svoje mane, jer je sam region bio više ili manje zanemaren i trebalo je puno vremena da izgradimo klijente.”, zaključuje Correia.

Iako je glavni prioritet kompanije Vilamoura da prvo završi ovaj aktuelni projekat, Correia detaljno objašnjava da će kompanija definitivno biti zainteresovana i za buduće prilike u regionu.

Izvor: Superyacht News

Podijeli vijest:

Leave a Reply