Skip to main content
search
VijestiSvijet

Najveći brodograditelj u Koreji udružuje snage sa najvećim proizvođačem poluprovodnika u Njemačkoj

AAA

Izvor fotografije: donald34 / Shutterstock.com

HD Korea Shipbuilding & Offshore Engineering (KSOE), koji nadgleda južnokorejskog giganta u brodogradnji, Hyundai, razmatra svaku vrstu tehnologije kako bi smanjio emisije u budućim novogradnjama, ulažući ogromna sredstva u istraživanje raznih novih oblika pogona od amonijaka do nuklearnog.

Njihovo najnovije istraživanje fokusirano je na elektrifikaciju pomorskih motora i mašinerije koristeći energetski efikasnu tehnologiju poluprovodnika, gdje je KSOE potpisao memorandum o razumijevanju sa njemačkim Infineon Technologies da bi nastavili ovaj pravac.

HD KSOE već se fokusira na stvaranje brodske tehnologije koja koristi električnu energiju i vodonik. Kompanija će sada sarađivati sa Infineon-om na kreiranju rješenja za napajanje za propulsion drive tehnologiju, ključni element za elektrifikaciju brodova. Poluprovodnici sa snagom od Infineon-a mogli bi se pokazati kao faktor u garantovanju precizne kontrole višestrukih modula snage, kao što su pogoni velikog kapaciteta, prema saopštenju dvije kompanije.

Infineon će pružiti HD KSOE tehničku podršku i mentorstvo u modulima snage poluprovodnika i sistemskim rješenjima, kao i dijeliti informacije o novim trendovima poluprovodnika za pomorske primjene.

“U Infineon-u pružamo tehnologije potrebne u današnjem svijetu transporta za vođenje elektrifikacije koja će oblikovati budućnost mobilnosti,” rekao je Dr Peter Wawer, predsjednik industrijskog napajanja u Infineon Technologies.

Izvor: Splash247

Podijeli vijest:

Leave a Reply