Skip to main content
search
VijestiSvijet

Najveći kranovi u Evropi stigli u DP World-ov logistički centar London Gateway

AAA

Izvor fotografije: Terry Kent / Shutterstock.com

DP World je dobio najveće kranove u Evropi u svom vodećem logističkom centru London Gateway, označavajući svoje najnovije ulaganje u jačanje budućih trgovinskih sposobnosti Ujedinjenog Kraljevstva.

Težine veće od 2,000 tona, ovi gigantski kranovi biće pušteni u rad na novom četvrtom vezu London Gateway-a, koje će biti otvoreno ovog ljeta.

Nakon dvomjesečnog putovanja iz Kine, kranovi su u London Gateway stigli tokom vikenda. Očekuje se da će kranovi raditi najmanje 25 godina i dimenzionisani su da opslužuju najveće brodove koji trenutno plove svjetskim morima, uključujući kontejnere kapaciteta 24,000 TEU i još veće brodove u budućnosti.

Ahsan Agha, potpredsjednik za operacije u luci u DP World London Gateway, prokomentarisao je: “U vrijeme kada je pritisak na upravljanje troškovima, održavanje pouzdanosti i poboljšanje brzine nikada veći, DP World u Ujedinjenom Kraljevstvu gradio je jedinstven niz imovine i skup sposobnosti kako bi našim klijentima pomogao da ostanu konkurentni u brzo mijenjajućem i nepredvidivom trgovinskom okruženju.

Dok nas prirodno biraju zbog naših rastućih sposobnosti, to je takođe kvalitet naše usluge što naše klijente čini stalnim.”

Kranovi su najveći i najnapredniji u Evropi, prema DP World-u, opremljeni najnovijom tehnologijom automatizacije, uključujući utovar ili istovar dva kontejnera od 40 stopa ili četiri kontejnera od 20 stopa u jednom potezu.

Još dva krana se očekuju da će biti dodati u London Gateway rano ovog ljeta.

Izvor: Container News

Podijeli vijest:

Leave a Reply