Skip to main content
search
VijestiJadran

Najvećim kruzerom na svijetu zapovijeda Dubrovčanin Teo Stražičić

AAA

Izvor fotografije: Jouni Niskakoski / Shutterstock.com

Teo Stražičić dugogodišnji je zaposleni kompanije Royal Caribbean International, korporacije koja je vlasnik najvećeg kruzera na svijetu. Teo je na moru još od 1980. godine, te je navigavao 14 godina na teretnim brodovima. U svijet kruzera je otplovio 1994. godine, a 1997. prvi put zaplovio na floti brodova Royal-a. U međuvremenu je zapovijedao na brodovima Grandeur of the Seas, Legend of the Seas, Rhapsody of the Seas, Monarch of the Seas, Independence of the Seas te Liberty of the Seas.

Kapetanu Stražičiću, iako zapovijeda najvećim brodom na svijetu, ovo nije i najviša funkcija u Royal Caribbean-u. Od 2016. godine je obavljao dužnost kapetana flote u Upravi kompanije u Miami-u.

Icon of the Seas dug je 365 metara, prvi je brod klase ‘Icon’, tri metra dužih brodova od klase ‘Oasis’. Inauguralnu plovidbu kruzer je imao krajem januara ove godine, a kum broda je Leo Messi.

Može primiti 5.610 gostiju i 2.350 članova posade. Ima 20 paluba, a izgrađen je u Finskoj, u brodogradilištu Meyer Turku.

Brod čija je gradnja trajala 900 dana plovi oko Karipskog ostrva, a ima i posebnog člana posade – psa. Zove se Rover. Taj mladi četvoronožni član posade, zlatni retriver, stalno boravi na brodu, a po funkciji na brodu je ‘Chief Dog Officer’, dok mu je zadatak uveseljavati putnike i posadu na brodu, pa tako i kapetana Stražičića i drugog kapetana Henrik Loy-a.

Izvor: dubrovackidnevnik.net.hr

Podijeli vijest:

Leave a Reply