Skip to main content
search
VijestiSvijet

Nakon skoro dvije godine, Virgin Voyages će porinuti četvrti kruzer

By 14/05/2024May 15th, 2024Nema komentara
AAA

Izvor fotografije: Virgin Voyages

Virgin Voyages, koji je stvoren da poremeti industriju krstarenja sa novim pristupom poslovanja, konačno je spreman da predstavi svoj četvrti kruzer, završavajući jedan od najizazovnijih početaka.

Virgin Voyages je ove sedmice najavio uvođenje svog četvrtog kruzera, Brilliant Lady (110,000 bruto tona), u septembru 2025. godine, što je 21 mjesec nakon originalno najavljenog prvog putovanja za ovaj kruzer. Kompanija se suočila sa izazovima u vremenskom planiranju sa svakim od svojih brodova pošto je prvi brod, Scarlet Lady, bio na svom putovanju u Sjedinjene Američke Države u martu 2020. godine kada je industrija krstarenja zatvorena zbog pandemije. Do 2021. godine slična kašnjenja su bila i za Valiant Lady i Resilient Lady.

Kompanija je bila prisiljena da nekoliko puta preuređuje svoje planove, uključujući u septembru 2023. godine kada su najavili otkazivanje svih planiranih krstarenja za Brilliant Lady, koji je trebao da započne sa radom u decembru. Tada je kompanija krivila “neočekivane izazove u izgradnji, lancu snabdijevanja i osoblju”, dok je takođe izvijestila da završava novu rundu finansiranja.

Kašnjenje Brilliant Lady dovelo je do toga da su takođe otkazali zimska krstarenja po Karibima za Valiant Lady i ljetnja krstarenja po Grčkim ostrvima za Resilient Lady. Najskorije, u nevezanom razvoju događaja, rekli su da neće voditi drugu sezonu u Australiji nakon što su izvijestili da će Resilient Lady preusmjeriti rutu oko Afrike zbog trenutnih problema sa sigurnošću u Crvenom moru.

Kada je kompanija odložila Brilliant Lady, rekli su da bi moglo potrajati do dvije godine da se pripremi za njeno porinuće.

Virgin navodi da su planirane neke suptilne promjene za četvrti kruzer te je izvješteno da je “prilagođeni okvir, što znači da je Brilliant Lady dizajniran da plovi kroz Panamski kanal.” Seatrade izvještava da je to uključivalo uklanjanje previsokih paluba.

Uvođenje Brilliant Lady, sada zakazano za septembar 2025. godine, nudiće krstarenja između 5 i 14 dana i kretati će se ka novim destinacijama. Brod počinje sa radom ploveći iz New York-a za Bermude i Kanadu, a zatim zimskim krstarenjima iz Miami-a za Karibe. U martu 2026. godine plovi na zapad, označavajući prvi prolazak kroz Panamski kanal, krstarenja iz Los Angeles-a, i uvodnu sezonu između maja i septembra 2026. godine iz Seattle za Alaska.

Izvor: The Maritime Executive

Podijeli vijest:

Leave a Reply