Skip to main content
search
VijestiSvijet

Narudžbine grčkih brodovlasnika u svim pravcima

AAA

Izvor fotografije: Shutterstock.com

Ograničena aktivnost, ali i snažno prisustvo Grčke, priča je iza nedavnih porudžbina brodova.

Konkretno, na osnovu nedavnih izvještaja brodarskih kompanija, u nedelji koja se završava 23. februara, grčki brodovlasnici su započeli izgradnju devet plovila.

Kompanija “Star Bulk”, predvođena gospodinom Petros Pappas-om, angažovala je kinesko brodogradilište “Quigdao Yangfan” za izgradnju tri broda tipa “Kamsarmax”, svaki kapaciteta 82.000 dwt, za koje se očekuje da će biti isporučeni između 2025. i 2026. godine.

Pored toga, “Dynacom Tankers”, na čelu sa g. Giorgos Prokopious-om, naručuje dva “Suezmax-a”,kapaciteta 155.000 dwt u brodogradilištima “New Times” u Kini. Očekuje se da će brodovi, koji koštaju oko 83 miliona dolara svaki, biti isporučeni 2027. godine.

Na frontu kontejnera, kompanija “Danaos”, predvođena dr Joanis Koustas-om, angažovala je kinesko brodogradilište “Yangzijiang” za dva broda, nosivisoti 8.258 TEU. Njihova isporuka se očekuje između 2026. i 2027. godine, a njihova cijena je oko 94 miliona dolara.

Što se tiče LPG brodova, “Evalend Shipping”, predvođen gospodinom Kritonas Lentoudis-om, napravio je još jednu porudžbinu za brodove za transport amonijaka. Svaki od brodova košta 121 milion dolara i nosivosti je od 91.000 kubnih metara. Očekuje se da će brodovi biti isporučeni 2027. godine od strane kompanije “Hyndai Heavy Industries” iz Južne Koreje.

Izvor: naftikachronika.gr

Podijeli vijest:

Leave a Reply