Skip to main content
search
VijestiSvijet

“NCL” uklanja Veneciju sa nekoliko dolazaka u 2024., i otkazuje dolaske za 2025.

By 17/02/2024February 19th, 2024Nema komentara
AAA

Izvor fotografije: Bborriss.67 / Shutterstock.com

“NCL” modifikuje itinerare za 2024. godinu koji vode do Venecije i zamijenjuje ih dolascima u jednu od sljedećih luka: Ravena, Italija; Rijeka i Zadar, Hrvatska; ili Koper, Slovenija, u zavisnosti od dostupnosti luke.

“Norvegian Cruise Line” sklonio je Veneciju sa nekoliko plovidbi u 2024. godini, dok će dolasci za Veneciju u 2025. godini, biti otkazani i zamijenjeni danom na moru, dok se ne potvrdi nova luka, na osnovu raspoloživosti.

“NCL” je istakao da, zbog ograničenja za velike kruzere da uplove u Venecijansku lagunu i pristaju na uobičajena pristaništa, veliki kruzeri koji pristaju u Veneciju, moraju da se usidre izvan lagune i da koriste tendere da bi pristupili luci u Veneciji.

„Prepoznajemo da je Venecija jedna od najvećih svjetskih destinacija, koju cijene i naši gosti i posada, i kao takve, priznajemo neprijatnosti i frustracije koje ovaj poremećaj može da izazove. Cijenimo razumijevanje naših vjernih gostiju i partnerskih turističkih agencija.”

Nakon nekoliko godina osciliranja, italijanska Vlada je 2021. godine najavila nova ograničenja za kruzere u Veneciji, uključujući zabranu velikih brodova u basenu lagune u blizini Trga Svetog Marka i kanala Giudecca.

Izvor: agents-connect.com

Podijeli vijest:

Leave a Reply