Skip to main content
search
VijestiSvijet

Neptune Lines udvostručuje broj narudžbi za car carrier-e u Kini

AAA

Izvor fotografije: GEORGE STAMATIS / Shutterstock.com

Vlasnik i operater grčkog prevoznika vozila Neptune Lines dodao je još brodova svojoj novoizgrađenoj seriji u brodogradilištu Fujian Mawei u Kini.

Firma koju predvodi Craig Jasienski ugovorila je još jedan par dual fuel brodova na LNG od 4.200 ceu za isporuku 2027. godine.

Cijena najnovijih novogradnji nije objavljena, ali prvi “dvojac” koji će biti isporučen 2026. koštao je 75 miliona dolara za svaki.

Plovila su dizajnirali Neptune Lines i Deltamarin. Pored korišćenja LNG-a ili VLSFO-a kao goriva, jedinice će imati nekoliko karakteristika za smanjenje uticaja na životnu sredinu, uključujući sistem za skladištenje energije, napajanje sa obale i spremnost za solarni energetski sistem.

Neptune je saopštio da nova serija plovila odražava strategiju kompanije da dopuni svoju flotu u narednoj deceniji, poveća kapacitet tereta za 36% u odnosu na trenutne brodove glavne flote i smanji emisije kako bi ostala daleko ispred globalnih ciljeva.

Osnovan 1975. godine, Neptune Lines vodi predsjednica Unije grčkih brodovlasnika (UGS), Melina Travlos, a trenutno se može pohvaliti flotom od 21 car carrier-a u rasponu od 1.500 do 6.500 ceu.

Izvor: Splash247

Podijeli vijest:

Leave a Reply