Skip to main content
search
VijestiSvijet

Nestlé popravlja ugovore o alternativnom gorivu sa Maersk-om, CMA CGM i Hapag-Lloyd-om

AAA

Izvor fotografije: DCStockPhotography / Shutterstock.com

Nestlé, najveća svjetska kompanija za proizvodnju hrane i pića, udružila se sa kompanijama Maersk, CMA CGM i Hapag-Lloyd, kako bi premjestila ekvivalent polovine svojih globalnih potreba za isporukom na alternativna goriva sa trenutnim efektom.

Prelaskom na brodove koji koriste goriva napravljena od otpada, kao što je korišteno jestivo ulje, kompanija ima za cilj da smanji svoje godišnje emisije štetnih gasova iz pomorstva za oko 200.000 metričkih tona CO2 ekvivalenta.

“Dostizanje neto nule zahtijeva promjenu mnogih aspekata načina na koji nabavljamo, proizvodimo i distribuiramo naše proizvode rekla je Stephanie Hart, izvršna potpredsjednica i šefica operacija u Nestlé-u.

„Sporazumi koje smo potpisali sa našim partnerima pomoći će nam da smanjimo emisije i odmah smanjimo ugljen dioksid. Znamo da je ovo privremeno rješenje i nastavljamo da podstičemo razvoj dugoročnih rješenja za dekarbonizaciju u transportu i distribuciji.”

Christine Cabau, izvršna potpredsjednica u CMA CGM, rekla je: „Veoma smo ponosni i sretni što smo sklopili ovaj sporazum sa Nestlé-om, jednim od prvih te vrste, po kojem se špediteri i korisni vlasnici tereta obavezuju na dekarbonizaciju globalnosti opsega 3 emisije iz transporta. Ova inicijativa dokazuje da postoje neka rješenja za dekarbonizaciju opsega 3 BCO.”

Izvor: Splash247

Podijeli vijest:

Leave a Reply