Skip to main content
search
VijestiSport

New York Yacht Club American Magic predstavlja ženski tim za Puig Women’s America’s Cup 2024

AAA

Izvor fotografije: New York Yacht Club American Magic

New York Yacht Club American Magic sa ponosom predstavlja pionirski ženski tim, koji će ući u istoriju predstavljajući Sjedinjene Američke Države na Puig Women’s America’s Cup-u, koji će se održati od 10. do 16. oktobra u Barseloni.

U timu su četiri olimpijke, dvije bivše dobitnice nagrade US Sailing’s Rolex Yachtswoman of the Year i nedavna pobjednica The Ocean Race-a. Kolektivno, one donose na ovaj izazov nivo dostignuća i stručnosti bez premca. Šest jedriličarki su:

– Francesca Clapcich: Park City, UT

– Erika Reineke: Fort Lauderdale, FL

– Steph Roble: East Troy, WI & Miami, FL

– Helena Scutt: Kirkland, WA & San Francisco, CA

– Sara Stone: Marion, MA

– Anna Weis: Fort Lauderdale, FL

“Čast je biti izabrana za American Magic Women’s Team i takmičiti se za Puig Women’s America’s Cup,” rekla je Erika Reineke, dobitnica nagrade US Sailing Rolex Yachtswoman of the Year za 2017. “Moje koleginice donose dragocjeno iskustvo iz različitih klasa, i uzbuđene smo što ćemo učiti jedna od druge, raditi zajedno i maksimizirati naš potencijal. Trening sa American Magic Cup Team-om i Youth Team-om je sjajna prilika. Mi smo jedan tim, svi ciljamo isti konačni rezultat u Barseloni.”

Pod vođstvom Terry Hutchinson-a, skipera i predsjednika operacija jedrenja, i trenera Charlie Ogletree, NYYC American Magic je pažljivo izabrao svestranu postavu izuzetnih ženskih jedriličarki, mnoge od kojih se ističu na više pozicija.

“Nakon rigoroznog procesa selekcije, sastavili smo jak tim za jedrenje sa kombinacijom talenata i iskustva. Proces razvoja, predvođen članovima New York Yacht Club-a Peter McClennen-om, Suzy Leech & Amy Ironmonger, donio je impresivne rezultate,” rekao je Terry Hutchinson.

Puig Women’s America’s Cup je značajan korak naprijed za žene u jedrenju, pružajući jedinstvenu platformu da pokažu svoje izvanredne vještine na visoko-efikasnim brodovima. Ženski tim NYYC American Magic je počastvovan što je dio ovog ključnog momenta u istoriji sporta, a ove izuzetne žene su spremne da redefinišu granice takmičarskog jedrenja.

Posvećene rigoroznom treningu, stalnom rastu i ovladavanju AC40s, NYYC American Magic Women’s Team je nepokolebljiva u svojoj odlučnosti da osvoji Puig Women’s America’s Cup u Barseloni 2024. godine.

Ovo putovanje je omogućeno zahvaljujući posvećenoj podršci rukovodilaca American Magic tima (Hap Fauth i Doug DeVos), New York Yacht Club, donatora, sponzora i volontera. NYYC American Magic je duboko posvećen inspirisanju sledeće generacije ženskih jedriličarki i pomjeranju granica sporta.

Izvor: americanmagic.americascup.com

Podijeli vijest:

Leave a Reply