Skip to main content
search
VijestiSvijet

Norwegian Cruise Line Holdings Ltd. modernizuje kopnene operacije uz pomoć Amazon Web Services

AAA

Izvor fotografije:  Ceri Breeze / Shutterstock.com

Norwegian Cruise Line Holdings Ltd. danas je objavila uspješnu migraciju svoje kopnene tehnološke infrastrukture, uključujući sistem rezervacija, mobilne aplikacije i ostalo, na Amazon Web Services (AWS). Ovim strateškim potezom NCLH postaje jedna od prvih putničkih brodarskih kompanija koja je svoje ključne tehnološke operacije prenijela na AWS. Kompanija koristi provjerenu, sigurnu i visoko efikasnu infrastrukturu AWS-a za smanjenje prosječnog vremena obrade, povećanje dostupnosti tokom vrhunskih perioda, racionalizaciju operativne infrastrukture i poboljšanje ukupnog iskustva krstarenja.

“Oduševljeni smo što smo na čelu usvajanja cloud tehnologije u industriji krstarenja”, rekao je Georgios Mortakis, glavni informacioni i bezbjednosni oficir kompanije NCLH. “Naša migracija radnih opterećenja sa lokalnih sistema na AWS rezultirala je značajnim poboljšanjima performansi. To nam omogućava da ubrzamo inovacije i stvorimo izvanredna iskustva za naše zaposlene, goste i poslovne partnere.”

Migracija na AWS, koju je vodio Mortakis i Humberto Pombo, viši direktor infrastrukture u NCLH, trajala je 15 mjeseci i uključivala je premiještanje preko 100 aplikacija, hiljade virtualnih i fizičkih servera, data centara i perifernih serverskih soba u cloud. NCLH je sarađivao sa AWS-om, koji je pružio smjernice i najbolje operativne prakse sa automatizacijom, vještinama i iskustvom za premiještanje zastarjelih nasljeđenih sistema u modernizovani tehnološki stack, povećavajući dostupnost, performanse i brzine odziva aplikacija tokom sezona visoke potražnje i promocija. NCLH sada može brzo reagovati na tržišne promjene, očekivanja kupaca i poremećaje. Kompanija je takođe usvojila razvoj, sigurnost i operacije, ili “DevSecOps”, u svoje procese razvoja softvera.

Odlučna putanja NCLH-a da završi migraciju na AWS u kratkom roku od 15 mjeseci nije bila bez prepreka i zavisnosti. “Pažljivo planiranje tima za implementaciju, korišćenje najmodernijih tehnologija i inovativnih strategija za pojednostavljenje procesa migracije i stav ‘svi na palubi’ bili su neophodni”, rekao je Mortakis.

Izvor: nclhltd.com

Podijeli vijest:

Leave a Reply