Skip to main content
search
VijestiSvijetIstaknute Vijesti

Norwegian Cruise Line Holdings naručuje 8 novih brodova od Fincantieri-ja

AAA

Izvor fotografije: Ceri Breeze / Shutterstock.com

Norwegian Cruise Line Holdings danas je objavio najveću narudžbu brodova u svojoj istoriji—ukupno osam, sa novim klasama za svaki od svoja tri brenda—i izgradnju višebrodskog pristaništa na Great Stirrup Cay, privatnom ostrvu kompanije na Bahamima i najbolje ocijenjenoj karipskoj luci, navodi se u saopštenju za štampu.

Nove isporuke brodova za sva tri brenda predviđene su u periodu od deset godina, od 2026. do 2036. godine.

Nakon isporuke četiri broda klase Prima-Plus od 2025. do 2028., Norwegian Cruise Line očekuje isporuku četiri broda od približno 200.000 bruto tona, svaki sa kapacitetom gotovo 5.000 gostiju, u 2030., 2032., 2034. i 2036. godini, što zavisi od finansiranja.

Oceania Cruises planira preuzimanje dva broda od 86.000 bruto tona, svaki sa kapacitetom od 1.450 gostiju, u 2027. i 2029. godini.

Na kraju, nakon brodova klase Explorer, Regent Seven Seas Cruises planira preuzimanje dva broda od 77.000 bruto tona, svaki sa kapacitetom od 850 gostiju, u 2026. i 2029. godini.

„Ova strateška narudžba novih brodova za sva tri naša nagrađivana brenda omogućava postepeno uvođenje inovativnih brodova u našu flotu i čvrsto osigurava naš dugoročni rast. Takođe nam omogućava da značajno iskoristimo naš operativni obim, ojačamo našu posvećenost inovacijama i poboljšamo našu sposobnost da našim gostima ponudimo nove proizvode i iskustva, dok pružamo prilike za poboljšanje efikasnosti naše flote,” rekao je Harry Sommer, predsjednik i izvršni direktor Norwegian Cruise Line Holdings Ltd.

U partnerstvu sa italijanskim brodogradilištem Fincantieri, svaki brend će dizajnirati svoju novu klasu brodova i fokusirati se na stvaranje najvećih, najefikasnijih i najinovativnijih brodova u svojoj floti.

Izvor: cruiseindustrynews.com

Podijeli vijest:

Leave a Reply