Skip to main content
search
VijestiSvijetIstaknute Vijesti

Norwegian Cruise Line i Fincantieri proslavljaju porinuće potpuno novog Norwegian Aqua™

AAA

Izvor fotografije: Norwegian Cruise Line

Norwegian Cruise Line (NCL), predvodnik u svijetu krstarenja, zajedno sa svojim partnerima iz italijanske brodograđevinske kompanije Fincantieri, proslavio je porinuće broda Norwegian Aqua™, koji je prvi iz njihove nove proširene serije Prima Plus.

Porinuće Norwegian Aqua označava završetak spoljnih radova na brodu, pripremajući ga za premijeru u aprilu 2025. Da bi proslavili ovaj trenutak, dva ceremonijalna novčića su zavarena u Norwegian Aqua po pomorskoj tradiciji, što istorijski simbolizuje ponudu drevnim bogovima i boginjama mora u zamjenu za sreću i sigurno putovanje broda. Ceremoniji je usledio blagoslov lokalnog kapelana i proslava uz lomljenje šampanjca na trup broda.

“Uzbuđeni smo što proslavljamo još jedan važan trenutak sa našim partnerima u Fincantieri, koji su integralni dio putovanja Prima klase i podržavaju nas u razvoju izvanrednog iskustva koje dizajniramo i pružamo našim gostima,” rekao je David J. Herrera, predsjednik Norwegian Cruise Line. “Nadovezujući se na omiljene karakteristike nagrađivanih brodova ove klase, povećanje prostora za 10% omogućava nam veću fleksibilnost da pružimo više ponuda i ljepše dizajnirane prostore za opuštanje i istraživanje na brodu Norwegian Aqua.”

Sa 156,300 bruto tona i dužinom od 1,056 stopa, Norwegian Aqua biće za 10% veći od prva dva broda Prima klase, koji takođe karakteriše zanatstvo Fincantieri, pružajući više prostora i inovativnih ponuda uključujući prvi hibridni rollercoaster i tobogan na svijetu, Aqua Slidecoaster; novi digitalni sportski kompleks sa interaktivnim LED podom, Glow Court; i najprostranije do sada 360-stepeno otvoreno šetalište NCL, Ocean Boulevard.

“Prima klasa je prava evolucija brenda,” rekao je Mark Kansley, stariji potpredsjednik za operacije u Norwegian Cruise Line-u.

Izvor: Fincantieri

Podijeli vijest:

Leave a Reply