Skip to main content
search
VijestiSvijet

Norwegian Dawn blokiran u pristajanju na Mauricijusu zbog ‘zdravstvenih rizika’

AAA

Izvor fotografije: Erin Cadigan / Shutterstock.com

Norveški kruzer nije dobio dozvolu da pristane na Mauricijus zbog “potencijalnih zdravstvenih rizika” nakon što su putnici prijavili da se ne osjećaju dobro.

Lokalne vlasti su u nedelju odbile dozvolu za brod Norwegian Dawn, na kojem se nalazi 2.184 putnika i 1.026 članova posade, da uplovi u glavni grad Mauricijusa, Port Louis, navodeći “zdravstvene rizike.”

Uzorci su uzeti od oko 15 osoba koje se drže izolovane – zbog njihovog zdravstvenog stanja.

U saopštenju, Mauricijska lučka vlast je rekla u nedelju: “Odluka da se ne dozvoli pristajanje broda donijeta je kako bi se izbjegli bilo kakvi zdravstveni rizici.

Zdravlje i sigurnost putnika, kao i zemlje u cjelini, su od najvećeg značaja za vlasti.”

Vlast nije otkrila detalje o vrsti bolesti , ali se nadala da će rezultati biti dostupni u roku od 48 sati.

Okvirno 2.000 putnika trebalo je da se iskrca u Port Louis-u nakon završetka krstarenja – a novih 2.279 putnika trebalo je da se ukrca na brod, saopštila je lučka uprava.

“Putnici koji su se trebali ukrcati na Norwegian Dawn i započeti svoj krstarenje sa Mauricijusa danas neće moći to učiniti zbog potencijalnih zdravstvenih rizika. Moraju biti premješteni u dostupne hotelske objekte.” dodala je lučka vlast.

Dolazak broda bio je planiran za 25. februar, ali nije otišao na ostrvo Reunion i stigao je na Mauricijus ranije, 24. februara.

Izvor: Shipping Telegraph

Podijeli vijest:

Leave a Reply