Skip to main content
search
VijestiSvijet

Norwegian Viva završio ekskluzivno krštenje u Miami-u

By 08/12/2023December 11th, 2023Nema komentara
AAA

Izvor fotografije: GEORGE STAMATIS / Shutterstock.com

Norwegian Cruise Line je krstila svoj najnoviji brod u Miami-u 28. novembra 2023, uz ekskluzivne nastupe i svečanosti.

“Krstiti Norwegian Viva u Miami-u je posebno važno za mnoge od nas u NCL-u, ne samo zato što je Miami naš rodni grad, već i zato što ovaj trenutak možemo podijeliti s našom lokalnom porodicom i prijateljima.” rekao je David J. Herrera, predsjednik Norwegian Cruise Line-a. “Porinuće broda nije solo poduhvat. Preplavljen sam zahvalnošću prema cijelom NCL timu, našim partnerima i posebno našoj izvanrednoj posadi koja je doprinijela oživljavanju Norwegian Viva-e i koja se brine o tome da našim gostima pruži izuzetno iskustvo odmora.”

Nakon debija Norwegian Viva-e prošlog avgusta i njenog prvog ljetnjeg evropskog plovidbenog perioda, više od 1.500 gostiju pridružilo se svečanosti krštenja u LEED® Gold sertifikovanoj terminalnoj zgradi kompanije u Port Miami. Prima klasa je posvećena probijanju novih granica u dizajnu broda i pogodnostima, odražavajući neumornu posvećenost Norwegian Cruise Line-a stavljanju gostiju i iskustva na brodu u prvi plan.

Luis Fonsi, kum broda Norwegian Viva i nominovan za GRAMMY® nagradu, pjevač, tekstopisac, muzičar i producent, zvanično je imenovao i krstio brod ceremonijalnim lomljenjem šampanjske boce o trup broda, što označava sreću i sigurna putovanja za sve koji plove na njemu. Kao rođeni Portorikanac, koji je takođe baziran u Miami-u, Fonsi utjelovljuje živahnu energiju koju gosti mogu osjetiti na brodu Norwegian Viva s itinererima toplih klima koji se protežu od Kariba do Mediterana.

Proslava je nastavljena tokom večeri 28. novembra s neviđenim i izvanrednim zabavnim programom na čelu s Fonsi-jem, koji je izveo svoj nagrađivani i globalno popularni hit “Despacito”, među njegovim drugim omiljenim latino hitovima poput “No Me Doy Por Vencido” i “Échame La Culpa.”

U aprilu 2024, Norwegian Viva će se vratiti na Mediteran i itinerere Grčkih ostrva koji nude neusporedivu priliku za iskusiti ljepotu i kulturu Evrope.

Izvor: Norwegian Cruise Line Holdings

Podijeli vijest:

Leave a Reply