Skip to main content
search
VijestiNautikaIstaknute Vijesti

Nova prilagođena superjahta od 174 stope služi kao plutajuća garaža za sve vaše “igračke”

AAA

Izvor fotografije: Alia Yachts

Alia Yachts nova Sea Club 53 može smjestiti helikopter, podmornicu, dva pomoćna broda, dva katamarana i još mnogo toga. Tursko brodogradilište upravo je porinulo potpuno prilagođeni brod od 174 stope koji izgleda kao kombinacija pomoćnog broda i luksuzne jahte. Označen kao “ultimativni carrier igračaka” od strane turskog brodogradilišta, novi Sea Club 53 je izgrađen u potpunosti za vlasnika koji je želio sve zabavne mogućnosti chase broda u kombinaciji sa završnom obradom i stilom superjahte.

Vlasnik, njegov kapetan i predstavnik Technical Marine UK radili su s Alia Yachts, Azure Yacht Design i Diana Yacht Design kako bi ostvarili Sea Club 53. Tim iz Azurea predvodio je dizajn eksterijera i raspored, dok su dizajneri iz Diana-e bili odgovorni za pomorsku arhitekturu trupa. Jahta je prvobitno izgrađena u tri dijela – trup, nadgrađe i helidrom – koji su spojeni krajem 2022. godine. Predsjednik Alia Yachts Gökhan Çelik kaže da je ambiciozno brz proces gradnje “pretvorio projekat iz sna u plutajuću stvarnost za nešto više od dvije godine.”

Prema Alia-i, Sea Club 53 je jedan od najsposobnijih i najsvestranijih superjahti u kategoriji do 500 GT. Brod od 174 stope kombinuje prostor i kapacitet pomoćnog plovila sa luksuznim sadržajima modernog kruzera.

Sa čeličnim trupom i aluminijskom nadgradnjom, Sea Club 53 nudi velik unutrašnji volumen od 499 GT. Dizajnirana za zabavu, jahta ima ogromne unutrašnje i spoljašne palube idealne za zabave i društvena okupljanja. Takođe, je opremljena sa luksuznim vlasničkim apartmanom i dvije prostrane gostinjske kabine. Što se tiče pogona, kruzer pokreću dva Caterpillar motora koji omogućavaju maksimalnu brzinu od 15 čvorova.

Sea Club 53 će proći finalno opremanje i morske probe prije nego što bude isporučena u avgustu.

Izvor: Robb Report

Podijeli vijest:

Leave a Reply